Pervin Bilir’in söyleşisi büyük ilgi gördü

Pervin Bilir’in söyleşisi büyük ilgi gördü
“Köy Enstitüleri ve Spor Söyleşileri 3” kapsamında, Prof. Dr. F. Pervin Bilir’in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi büyük ilgi gördü.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Eskişehir’in spor hayatına önemli katkılar sunan söyleşiler büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Üçüncüsü düzenlenen “Köy Enstitüleri ve Spor Söyleşileri 3” Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Pervin Bilir’in konuşmacı olarak katıldığı “Yapılandırmacı Yaklaşım Perspektifinden Köy Enstitülerinde Beden Eğitimi ve Spor Etkinliklerinin Değerlendirilmesi” konulu söyleşinin moderatörlüğünü ise Doç. Dr. Veli Onur Çelik yaptı.

Söyleşiye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven, Çifteler Köy Enstitüsü mezunu eğitimci-yazar İlyas Küçükcan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, spor kulüplerinin temsilcileri, öğrenciler, antrenörler, sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal yaparak, etkinlik nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. Ünal, “Söyleşimizin konusu çerçevesinde köy enstitülerinde uygulanan programlar incelendiğinde; Beden eğitimi ve spor etkinliklerinin sadece ders ile sınırlı kalmadığı, öğrenilenlerin okul yaşamı içindeki belirli zamanlarda düzenli olarak uygulandığı, enstitüler arasında sportif organizasyonlar düzenlendiği ve görev yerlerine giden öğretmenler tarafından köylerde kitle spor eğitimi tohumlarının atıldığı görülmüştür. Bu söyleşinin şehir sporunun gelişimine ve spor camiamıza katkılar sağlanmasını diliyorum.” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da konuşmasında bir hekim olarak spor ve müziğin sağlıklı yaşam için önemli olduğunu belirterek, “Bu alanda Köy Enstitüleri çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Atatürk’ümüz öyle bir ruh yaratmış ki Köy Enstitüleri gibi kurumlar içimizde hep çoban ateşi yakmıştır. Hekim olarak da spora hep destek verdim. Gelecekte de Eskişehir’imizde gelecek 5 yılda insanlarımızın ne ihtiyacı varsa onlar için çalışacağız. Sağlık içinde hep birlikte yürüyelim.” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Pervin Bilir ise “Yapılandırmacı Yaklaşım Perspektifinden Köy Enstitülerinde Beden Eğitimi ve Spor Etkinliklerinin Değerlendirilmesi” konulu söyleşisinde insanlığın ilk dönemlerinden itibaren sağlık için sporun önemine dikkat çekti. Bilir, ülkemizde Köy Enstitüleri ile sağlıklı nesiller yetiştirmenin başarı hikayesini ve bu alanda yapılan doğru uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

Çifteler Köy Enstitüsü mezunu eğitimci-yazar İlyas Küçükcan da söz alarak Köy Enstitülerinin kuruluş amacı ile enstitülerde beden eğitimi ve spor etkinlikleri hakkında görüşlerini aktardı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy da tüm katılımcılara teşekkür ederek bu alanda bilimsel çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Büyük ilgi gören söyleşi çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.