Her öğrenciye bir öğretmen!


Her öğrenciye bir öğretmen!

Her öğrenciye bir öğretmen düştüğü, işitme engellilerin yanında otistik ve farklı engellerinin bulunduğu 52 öğrenciye kapılarını açan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Ortaokulu’nda okulda dersler işaret diliyle dersler...


Her öğrenciye bir öğretmen düştüğü, işitme engellilerin yanında otistik ve farklı engellerinin bulunduğu 52 öğrenciye kapılarını açan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Ortaokulu'nda okulda dersler işaret diliyle dersler işleniyor. özel okulu aratmayan eğitim yuvasında, farklı engelleri bulunan öğrencilerin birbirleriyle ve çevreleriyle kaynaştırılması amaçlanıyor.

Okul hakkında bilgiler veren Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Ortaokulu Müdiresi Nilgün Uçkun, öğrencilerin bir günde yaşadıklarını özetledi. ücretsiz olarak evlerinden alınarak öğrencilerin okulla buluştuğundan bahseden Uçkun, "Okulumuzda 52 öğrencimiz eğitim ve öğretime devam ediyor. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 60’ı, okulumuzun da isminden anlaşılabileceği gibi işitme engelliler oluşturuyor. Diğer işitme engelliler okullarından farklı olarak çift engelli ve zihinsel engelli öğrencilere yönelik olarak da eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okulumuza hakim olan asıl hava, okulumuzun aile ortamında olması. Tüm arkadaşlarım tam bir ekip ruhuyla, bir anne-baba şefkatiyle çocuklarla ilgileniyorlar. Gerek öğrenci sayımızın az olması, gerekse öğretmenlerin bu konuda bilgili olması nedeniyle hem veli profilimiz bu durumdan çok memnun, hem de öğrencilerimizin hepsi bireysel eğitim alma fırsatına sahipler" dedi.


"TüM EKİBİMLE GURUR DUYUYORUM"


Başarılarının aile ortamına bağlı olduğunu belirten Uçkun, sözlerini şu şekilde tamamladı;
"özel eğitimin ilk mezunlarındayım. 26. yılımı çalışıyorum. Arkadaşlarımın da hepsi bunu bilir, burada bizim ekip olarak en büyük vizyonumuz ve misyonumuz, özel okul olanaklarından çocuklarımızın yararlanmasıdır. Bu her anlamda, hem verilen eğitimin kalitesi olarak, yedikleri yemekten kullandıkları lavabolara kadar temizlik ve hijyeni sağlayarak, en üst düzeyde eğitim çalışmalarını arttırmayı düşündük. Büyük bir oranda başardığımızı düşünüyorum. İlla ki eksikliklerimiz vardır ama bunların çok asgari düzeylere indirildiğini düşünüyorum. Bu anlamda da tüm ekibimle gurur duyuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.