Maskeli protesto

Maskeli protesto
Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Ebru Sungar ve şube yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral projesine tepki gösterdi.Sendikacılar, taktıkları maskelerle santral kurulması...


Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Ebru Sungar ve şube yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral projesine tepki gösterdi.

Sendikacılar, taktıkları maskelerle santral kurulması sonrası yaşanacak tehlikelere dikkat çekerek, farkındalık yarattı.
Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Ebru Sungar, Eskişehir’in en verimli topraklarının bulunduğu ‘Alpu Ovası’na kömürle çalışan devasa bir termik santral projesinin, kentin ölüm fermanı gibi masa üstüne konulduğunu dile getirdi.
Sungar, “Türkiye’de yaşanabilir iller arasında ikinci sıradaki Eskişehir, tarım arazilerinin de bulunduğu bu yeşil cennetini, temiz havasını, son akciğerlerini; bazı yöneticilerin doğa sevgisi bilmez ve ranta doymaz tavrı nedeniyle kaybetmekle karşı karşıyadır. Şehir merkezine çok yakın olan bu cennet ovada kurulacak olan termik santral, araştırmalara göre kentin havasını 1 milyonu aşkın evin kömürle ısınması kadar kirletecektir” dedi.
Eğitim İş olarak bakanlığa bu çelişkilerin ortadan kaldırması, doğa katili bu projeyi iptal etmesi, Eskişehir’e yeni adet getirmemesi için çağrı yaptıkları dile getiren Sungar, “Biz öğretmenler, geleceği düşünerek çocukları yoğuran, şekillendiren insanlarız; elbette ki onların solduğu havanın, gezecekleri ovaların, geleceklerinin kömür karasına bulanmasına sessiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.