Rişvanlar Ataç'la buluştu

Rişvanlar Ataç’la buluştu
Türkiye’nin en kalabalık Türkmen aşireti olan Rişvanlar’a ait konfederasyonun Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.Ziyarette, Rişvanlar Konfederasyonu hakkında...


Türkiye’nin en kalabalık Türkmen aşireti olan Rişvanlar’a ait konfederasyonun Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.

Ziyarette, Rişvanlar Konfederasyonu hakkında bilgiler veren Tuncay Söylemez, “Konfederasyonumuz Türkiye’de 40’ın üzerinde dernek ve temsilcilikten oluşmaktadır ve Eskişehir Şubesi yakın tarihte faaliyete geçmiştir. Eskişehir Şubesi Yönetim kurulu akademisyen, doktor, iş adamı, eğitimci, gazeteci ve esnaf gibi değişik meslek gruplarından oluşmaktadır. Aşiret köklerini Oğuz Türklerinin İğdir boyundan alıyor. İçinde yaşadıkları toplumun kültürüne adapte olan Rişvan aileleri, konuşulan dil ve mezhep inançları bakımından Türkiye’nin çeşitliliğinde bir harç görevi görmeye namzettir.” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ataç da yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.