"Yapılmaması için direneceğiz"

“Yapılmaması için direneceğiz”
CHP’li vekiller mecliste Termik santraller konusunu gündeme getirdiler. Alpu Ovası’na yapılmak istenen termik santral hakkında konuşan Eskişehir milletvekili Gaye Usluer ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Termik Santral projelerinin...


CHP’li vekiller mecliste Termik santraller konusunu gündeme getirdiler. Alpu Ovası’na yapılmak istenen termik santral hakkında konuşan Eskişehir milletvekili Gaye Usluer ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Termik Santral projelerinin tehlikelerine vurgu yaptılar.

CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal açıklamalarında verimli Alpu Ovası’na Termik Santral yapılmaması için direnç göstereceklerini ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.
Yapılan açıklamada Usluer, “Sadece Eskişehir’de yaşayanlar ile değil ülkedeki tüm duyarlı insanlarla, zor yaşam koşullarında, fazladan zaman yaratıp “Eskişehir’in Verimli Alpu Ovasına Termik Santral Yaptırmayacağız!” diyerek bir direniş göstermek zorunda bırakılıyoruz” diyerek şunları ifade etti: Süreç ilerledikçe, bunun bir “Rant!” meselesi olduğunu daha açık bir şekilde görüyoruz. Ayrıca, Eskişehir için çalıştığını söyleyen bazı insanların, iktidara yaranma çabaları ile yaşadığı topraklara açık açık ihanet ettiklerini de yaptıkları açıklamalar ile maalesef siz değerli basın mensuplarından öğreniyoruz” dedi.
AVRUPAYI öRNEK GöSTERİP çAN’I GöSTERDİLER
Usluer, iktidar partisinin termik santraller konusunda verdiği Avrupa örneklerini hatırlatarak; “Avrupa’nın termik santrallerinden bahsedip, rol model olarak gösterilen, çanakkale’nin kanayan yarası çan Termik Santraline geziler düzenlendiğini unutan bu insanlar, bahsi geçen Avrupa ülkelerinin Parlamentolarında, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde 2030 yılına kadar tüm kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerinin kapatma süreçlerinin konuşulduğunu ve bu ülkelerdeki bilim insanlarının deklarasyon yayınlayarak derhal bu santrallerde üretim durdurma işlemlerine geçilmesi gerektiğini beyan ettiklerini bilmiyorlar sanırım” dedi.
çEVRECİ TERMİK SANTRAL OLMAZ, HELE HELE BAKANIN
TABİRİ İLE GELİŞMEKTE OLAN TüRKİYE’DE Hİç OLMAZ
Usluer Paris İklim Anlaşmasını hatırlatarak; Paris İklim Anlaşması, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği çerçeve Sözleşmesi kapsamında sera gazları salınımını azaltmaya yönelik önlemleri içeren bir anlaşmadır. Gelişmiş ülkelerde sera gazlarının oluşmasının başlıca sebebi de kömür yakıtlı termik santrallerdir. Kaldı ki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da Paris İklim Anlaşması ile ilgili görüşünde “Türkiye bu anlaşmayı imzaladı ancak parlamentosundan geçirmedi. Sebebi şu; Türkiye gelişmekte olan bir ülke olarak, iklim değişikliği konusunda gelişmiş ülkeler gibi finansal destek verme yükümlülüğü kalkmadığı sürece Türkiye bu noktada muhatap değil.” değerlendirmesinde bulunmuştu” ifadelerini kullandı. Yani kısacası çevreci termik santral olmaz, hele hele Bakanın tabiri ile gelişmekte olan Türkiye’de hiç olmaz. Yaranma çabalarınızı bir nebze anlayabiliyoruz ama bu hurafelerle insanların aklıyla dalga geçmeyi bırakın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.