"Eskişehir'e 2. ihanettir"

“Eskişehir’e 2. ihanettir”
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, şeker fabrikalarını özelleştirmeyi gündemine alan AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Yüksel, “Sıcak para için kıymayacağınız bir değer; satmayacağınız bir tek kurum,...



CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, şeker fabrikalarını özelleştirmeyi gündemine alan AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Yüksel, “Sıcak para için kıymayacağınız bir değer; satmayacağınız bir tek kurum, bir karış toprak var mı?” diye sordu.
 
Gazetemiz tarafından gündeme getirilen Eskişehir Şeker Fabrikası’nın ikinci ihale ile satılacağı yönündeki haberin yayınlanmasının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, iktidara sert sözlerle tepki gösterdi.

“SICAK PARAYA SIKIŞTIĞI İçİN GöZüNü ŞEKER FABRİKALARINA DİKTİ”

AKP’nin satış sürecini gizlice hazırladığını iddia eden CHP’li Cemal Okan Yüksel, hükümetin bu kararı muhalefetten habersiz bir şekilde aldığını ifade etti.

AKP hükümetinin sıcak paraya sıkıştığı için gözünü şeker fabrikalarına diktiğini söyleyen Yüksel iktidara sert çıkarak, şu sözleri sarf etti:  “80 yılın birikimini 15 yılda sattılar, yetmedi. Cumhuriyetin hiçbir değeri AKP’nin bu mantığınıza engel teşkil etmedi. AKP iktidarında, satılmadık ne taşınmaz ne de metrekaresini bile bilmediğimiz toprak kaldı. Taş üstüne taş koymadıkları yetmiyor gibi, taş üstünde taş bırakmadılar. Parsel parsel satmayı ilke edinmiş tüm AKP’lilere soruyorum; sıcak para için kıymayacağınız bir değer; satmayacağınız bir kurum, bir karış toprak var mı?”
 
“ESKİŞEHİR’E YAPILAN İKİNCİ İHANET”

özelleştirme kapsamında Eskişehir Şeker Fabrikası’nın da hedefte olduğunu söyleyen Cemal Okan Yüksel; “Termik santraldan sonra, bu; Eskişehir’e yapılan ikinci ihanettir” şeklinde konuştu.

“AKP 16 senedir, her türlü çabasına rağmen, Eskişehir’i alamıyor” diyen Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “OHAL ilanıyla birlikte eline sınırsız yetki alan iktidar, gözünü Eskişehir’in masum topraklarına, değerli fabrikalarına dikti. Karşı çıkana terörist deyip susturuyor. Ama biz yılmayacağız, susmayacağız. Eskişehir halkı, her zamanki bilinciyle; bu yağma ve talana geçit vermeyecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.