"Çocuklarımızın geleceği ranta alet edilemez!"

“Çocuklarımızın geleceği ranta alet edilemez!”
Ardı ardına yaşanan çocuk istismarı olaylarına sessiz kalmayan Gültepe Mahalle Meclisi, çocuk parkında buluşup yaşanan olaylara ve sonrasındaki gelişmelere tepki gösterdi. Meclis üyeleri, çocukları ile birlikte yaptıkları...

Ardı ardına yaşanan çocuk istismarı olaylarına sessiz kalmayan Gültepe Mahalle Meclisi, çocuk parkında buluşup yaşanan olaylara ve sonrasındaki gelişmelere tepki gösterdi. Meclis üyeleri, çocukları ile birlikte yaptıkları açıklamada; “çocuklarımızın geleceği siyasilerin rant kavgalarına alet edilerek, aslında bu derin yaranında üstü örtülüyor.” ifadelerini kullandı.

Gültepe Mahalle Meclisi Başkanı Mahsuni Ilgın, mahalle halkı adına yaptığı açıklamada, “Tablonun korkunçluğu giderek daha vahim bir hal almakta. Buz dağının bu görünen yüzü açığa çıktıkça, Türkiye’de çocuk istismarı boyutunun korkunçluğu da giderek gün yüzüne çıkıyor. Ama artık yeter, artık susmayacağız!” dedi.
HABERİ;
Gültepe’deki bir parkta yapılan açıklamada istismara yönelik ve ardından gelişen süreçte yaşananlara dair tepkiler yükseldi. Mahalle Meclisi üyeleri çocukları ile birlikte yaptıkları açıklamada çocukların geleceğinin siyasi rant kavgalarına alet edilemeyeceğini dile getirdi. Gültepe Mahalle Meclisi Başkanı Mahsuni Ilgın, mahalle halkı adına yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Son günlerde yaşanan çocuk istismarı vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse her gün yeni bir istismar ve tecavüz olayını duyuyor ve öfkeleniyoruz. Tablonun korkunçluğu giderek daha vahim bir hal almakta. Buz dağının bu görünen yüzü açığa çıktıkça, Türkiye’de çocuk istismarı boyutunun korkunçluğu da giderek gün yüzüne çıkıyor. Türkiye, istismar vakalarında dünyada giderek üst sıralara tırmanırken, yetkililer konunun derinlemesine araştırılması talebine kulak tıkıyor; konuyu gündelik, kısır, magazinsel bir polemiğin malzemesi haline getiriyor.”
RANT KAVGASINA MALZEME YAPILAMAZ
 Tekil gibi görünen bu vakalar, aslında derin bir toplumsal travmanın hem sebebi ve hem de sonucu olarak önümüzde duruyor. çocuklarımızın geleceği siyasilerin rant kavgalarına alet edilerek, aslında bu derin yaranında üstü örtülüyor. Dahası, yakın geçmişte yaşanan kurumsal istismarlarda, istismarı yapanların değilde ortaya çıkaranların cezalandırıldığı günlerde yaşıyoruz. İnsanı ve doğal olarakta çocukları birer meta olarak gören, kendinden olmayana değer vermeyen , “güçlüysem haklıyım” zihniyeti egemen oldukça, çocuklarımız da güvende olmayacaklar. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı bireylerle kurulur. Sağlıklı bireylerse ancak mutlu ve huzurlu bir ortamda yetişebilir. Vahşetin ve şiddetin kol gezdiği bir toplum, yeni vahşetler yaratacak canavarlar yetiştirir. Kutuplaştırılan, şiddetle yoğrulan, sürekli yeni gerginliklere gebe mutsuz bir kalabalıktan daha iyisini de bekleyemeyiz.
çOCUKLARIMIZIN KOŞUP OYNAMASINI İSTİYORUZ
Bizler, Gültepe Mahallesi sakinleri ve Gültepe Mahalle Meclisi olarak, çocuklarımızın sokaklarımızda güven içinde koşup oynayabilmesini istiyoruz. Bu konuda ebeveynler olarak çocuklarımıza doğru cinsel eğitimi verme sorumluluğumuzun bilinciyle, “Cinsel Gelişim, Tacizden Korunma ve Mahremiyet Eğitimleri”ni yaygınlaştırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, şiddetin ve istismarın toplumsal köklerinin de farkında olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve hesap soracağımızı da yineliyoruz. Sessiz kalmanın aslında suça ortaklık etmek olduğunu biliyoruz. çocuklarımızın çıkaramadığı sesi olacağımızı, onlara yönelen hiçbir tehdide boyun bükmeyeceğimizi söylüyoruz. Alışmayacağımızı, unutmayacağımızı, izin vermeyeceğimizi söylüyoruz. Hep bir ağızdan “Artık Yeter!” diyoruz.
Bu çalışmaların diğer kamu ve kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını ve sayılarının artmasını isterken Odunpazarı Kent Konseyi Mahalle Meclisleri olarak bu konudaki duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi her zaman dile getireceğiz  “Artık Yeter!” diyerek buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen daha fazla çocuğumuzun hayalleri yıkılmasın, hayatları kararmasın duyun sesimizi “Artık Yeter!” bu çığlıklara yaşananlara ses verin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.