Talep çok para yok!

Talep çok para yok!
Ülke ekonomik açıdan tarihi günler yaşıyor. Altın fiyatlarında hızlı yaşanan yükseliş kuyumcu esnafını da zora soktu.  Altın fiyatlarında yaşanan alım ve satım arasındaki yüksek fiyat farkı esnafı şaşırtıyor.  Kuyumcu...


ülke ekonomik açıdan tarihi günler yaşıyor. Altın fiyatlarında hızlı yaşanan yükseliş kuyumcu esnafını da zora soktu.  Altın fiyatlarında yaşanan alım ve satım arasındaki yüksek fiyat farkı esnafı şaşırtıyor.  Kuyumcu esnafı bu farkın nedenini ellerinde nakit Türk lirası bulunmamasına bağlıyor.

Kuyumcu esnaflarından Yiğit çelik, yaptığı açıklamada,  altında anormal bir fiyat artışı olduğunu söyledi.
Euro, dolar, altın hepsi için bu artışın geçerli olduğunu ifade eden çelik, “ İnsanlar da doğal olarak satmak istiyor. Lakin kuyumcuların ve döviz bürolarının hepsinin şu anda TL sıkıntısı var. TL bulamıyorlar. Devlet bugün bankalara TL süreceğini söyledi. TL stokları artınca ister istemez işler de hareketlenecektir” dedi.
İnsanların panik havasında olduğunu ifade eden çelik, “Herkesin elinde altın bozdurmak için sokaklarda geziyor. Olması gereken fiyattan biraz daha alt rakamlara piyasada fiyatlandırma var şu anda. Mesela çeyrek altının fiyatı 355 lira ama normalde biraz bunun üstünde çıkıyor. TL sıkıntısı olduğu için biraz daha düşük fiyatlardan veriliyor. 420 lira satış fiyatı var. 355 liradan alışımız var. Bunun sebebi de TL sıkıntısı. Satış olmadığı için TL de olmuyor kuyumcularda. Yaklaşık 65 lira fark var. TL olmaması da çok normal. Kimse altın almıyor, bozduruyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.