ALLAH'IN CEZALANDIRDIKLARI


Son iki haftadır Allah’ın sevmedikleri olarak kendisine şirk koşanları, israf edenleri, abartılı söz söyleyen ve dua ederken riyakâr davrananları, verilen nimette şımaranı, Dünya’da fesat /bozgunculuk çıkaranları, kibirlenen ve böbürlenenleri, herhangi bir konuda sınırı aşan zalimleri, kendisine saldırılmadığı halde, saldırgan olanları, Kur’an’da bildirilen gerçekleri inkâr ederek küfre sapmış olanları, iki yüzlü davrananları /münafıkları, haksızlık yapan zalimleri,  İmanından vazgeçenleri, hainliği huy edinmiş günahkârları, verdiği nimetlere şükretmeyenleri sevmediğini ayetler ışığında açıklamıştım. Bu hafta ise özellikle cezalandırılacak olanlara değineceğim. Allah şu kişileri cezalandıracağını açıklamaktadır:
Kuran’daki bilgiler dışında Allah hakkında konuşup iftira edenleri
A’raf-152 Biz de Musa’ya “Ziynet eşyalarından yaptıkları buzağı /boğa heykelini ilahlaştırmış olanlar, Dünya yaşamında Rablerinden bir felaket ve bir cezaya uğrayacaklardır. çünkü Biz, müfterileri /Allah’a iftira etmiş olanları mutlaka cezalandırmaktayız.
Allah’a şirk koşup, bildirdiklerini inkâr da ederek küfre sapanları
Fatır-36. Allah’a şirk koşup, bildirdiklerini inkâr da ederek küfre sapanlar için ise Cehennem ateşi olacaktır. Ve orada ne ölmelerine izin verilecek, ne de onlardan Cehennem azabı hafifletilecek. İşte ayetlerimizi red edip küfre sapanların tümünü böyle cezalandıracağız.
Ayetleri anlamak için çaba sarf etmeyip ömrünü boşa harcayanları
Taha-127. Ey insanlar! İşte Biz, Rabbinin ayetlerine inanmayarak veya anlamak için çaba sarf etmeyerek verdiğimiz yaşama fırsatını israf edenleri /boşa harcayanları böyle cezalandıracağız. Ve ahretin azabı, kesinlikle çok daha şiddetli ve çok daha uzun sürelidir.
    Dünya eğitim okulunda bize verilen yaşam fırsatının, İns veya öğrenci Ruh kısmımızın gönüllü isteği, bunun üzerine 7 konunun hafızasına yüklenmesi ve buna uyacağı sözünü vermesi üzerine gerçekleşmektedir diye düşünüyorum. Ve bu yaşam sırasında, Allah ile yapılan anlaşma maddelerinden özellikle Kur’an’ı anlamadan okumak, yaşamı boşa harcamak demek olmaktadır. çünkü Dünya okulunun temel ders kitabı ve Hz. Muhammed’den sonra tek dinî liderimiz Kur’an’dır. Dünya okulundaki eğitimimizde başarı sağlanması da ancak Kur’an’da bulunan muhkem /değişmez ana hükümlerin anlaşılması ve bunlara uygun olumlu amellerin gerçekleştirilmesi ile mümkündür.
İçten iman etmeyip nankörlük eden ve böylece zulme sapmış olanları

Yunus-13. Gerçek şu ki Biz, sizden önceki nice nesilleri, nankörlük edip zulme yöneldikleri için yok etmiştik. Halbuki o nesillere de, bizim gönderdiğimiz elçiler apaçık delillerle gitmişlerdi. Ama onlar, yine de iman etmemişlerdi. İşte suçlu /nankör toplumları ancak uyarılarımızdan sonra ve bunlara uymamakta ısrar edince cezalandırırız.
Olumsuz ameller gerçekleştirenleri
Yunus-27. Olumsuz ameller gerçekleştirene ise, kötülüğünün ancak bir katı karşılığı ceza verilir. Ayrıca kendilerini bir aşağılanma duygusu /zillet kaplar. Allah’tan başka bir koruyucuları da olmaz. Yüzleri kapkara, sanki karanlık geceden bir parçayla bürünmüştür. Ve artık onlar Cehennem halkıdır ve orada sürelerce kalacaklardır.
Şirk koşarak zulümde ileri gitmiş olanları
Ahkaf-25. "Rabbinin buyruğu ile her şeyi yerle bir edecek” diye açıklamada bulundu. Nitekim sabah olunca harabeye dönmüş evlerinden başka bir şey görünmüyordu. Şirk koşarak zulümde ileri gitmiş ve suçlu durumdaki /mücrim bir toplumu, Biz işte böyle cezalandırırız.
 Aynı vurgu, Enbiya-29 ncu ayette de yapılmıştır.
Bir Mümin’i kasden öldüreni
Nisa-93. Kim de bir mümini kasten öldürürse, sorgusuz ve doğrudan karşılık olacak cezası, belirsiz sürelerle kalacağı Cehennem’dir. Allah, artık onu gözden çıkarmış, lanet etmiş ve onun için hayal edemeyeceği kadar oldukça şiddetli bir azap hazırlamıştır.

    Ayetteki açıklamaya göre Cehennem azabı cezalı muhkem /değişmez ana hüküm “Bir mümin, başka bir mümini öldürmesin” olmaktadır. İnsanların birbirlerini kolayca öldürmelerinin önüne geçmenin de ancak kasden insan öldürecek olanın, öldürülecek korkusunu hissetmesi ile mümkün olacağını düşünüyorum.
Münafık /iki yüzlü davranmakta olanı ve şeytan’ı
Haşr-17. Ancak şuna emin olun ki, her ikisinin de (münafık ve şeytan’ın) akıbetleri, içinde sürelerce kalacakları ateş olacaktır. çünkü zulme düşmüşlerin, karşılık olacak cezaları budur.
Zalim olanları cezalandırır
Maide-29. ‘Ve hem kendinin, hem de benim günahlarımızı /ismleri birlikte yüklenerek Cehennem’e girmeni isterim. çünkü zalimler böyle cezalandırılır" diyerek Allah’a olan bağlılığını açıklamıştı.
    Allah’ın sevmedikleri ile cezalandırdıklarına baktığımızda, ortak yönleri olduğu gibi, farklılıklarının da bulunduğunu görmekteyiz. Allah’ın sevdikleri ve ödüllendirdikleri grubuna girme çabamıza yardımcı olması dileklerimle.
NOT-1: Şu kitaplarımın gelirleri ile Eskişehir Tıp öğrencilerine burs veriyoruz. Almanızla bize destek olursanız, öğrenci sayımız artacaktır: "DİN VE BEYİN", "TüRKçE KUR’AN", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "İSLÂM’IN ŞARTI SADECE 5 DEĞİL", "OKU! KONULARINA GöRE KUR’AN AYETLERİ" ve "KUR’AN’IN KULU KöLESİ MEVLANA".
NOT-2: 21 ŞUBAT 2018 çarşamba günü saat 17.30-19.00 arasında özdilek Sanat Merkezinde inşallah halka açık "KUR’AN SOHBETİ" nde olacağım.










Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi