İhracat yakınlaşıyor

İhracat yakınlaşıyor
Eskişehir-Slovenya arasındaki sanayi ve ticaret işbirliği olanakları Eskişehir Sanayi Odası’nda değerlendirildi. ESO’nun öncülüğünde Eskişehir’e gelen Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindeki ticaret heyeti Eskişehirli...


Eskişehir-Slovenya arasındaki sanayi ve ticaret işbirliği olanakları Eskişehir Sanayi Odası’nda değerlendirildi. ESO’nun öncülüğünde Eskişehir’e gelen Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindeki ticaret heyeti Eskişehirli sanayicilerle buluştu.

Toplantıda konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Her hafta yabancı bir heyeti Eskişehir’de ağırlayacağız. Amacımız Eskişehir sanayisini daha da güçlendirmek ve ihracatla beraber büyümesini sağlamak. Geçen hafta Sudan'ı, bu hafta Slovenya'yı ağırlıyoruz. önümüzdeki haftanın planlarını da yapmaktayız” diye konuştu.
İŞ YAPACAK çOK ALAN VAR
ESO’da gerçekleşen görüşmede konuşan Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic ise, Eskişehir güçlü bir sanayi şehri olduğunu ve birçok işbirliği imkânı olduğunu belirterek, “Yaptığınız tanıtım sunuşunda görüyorum ki Eskişehir’de üretilen birçok ürün Slovenya’da da üretilmekte. Benzer üretim alanları benzer ihtiyaçları da gündeme getirir. Bu noktada birlikte iş yapabileceğimiz, çalışabileceğimiz birçok alan var” dedi.
Slovenya’da enerji, kimya ve otomotiv sektörlerinde ciddi potansiyel olduğuna değinen Büyükelçi Jukic, Slovenya’daki Ticaret ve Sanayi Odası ile ESO’nun işbirliği yapabileceğini ve bu konuda destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.
YENİ KAPILAR ARALANACAK
Büyükelçiden sonra söz alan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Türkiye ve Slovenya arasında gelişmiş dostane ilişkileri ekonomik alana taşıyıp yeni kapılar açmak istediklerini, özellikle Eskişehirli sanayicileri bu ülkeyle ihracat yapmaları konusunda destekleyeceklerini belirtti.
Slovenya ile Türkiye arasında yaklaşık Euro cinsinden 855 milyon karşılıklı olan ticaret hacmi olduğu bilgisini veren Kesikbaş, bunu milyar Euro cinsine çıkartmak ve Eskişehir’deki firmaları da öncü hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti.



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.