Türkiye'nin Çobanları Eskişehir'de buluştu

Türkiye’nin Çobanları Eskişehir’de buluştu
Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen çobanların buluştuğu 3. Geleneksel Küçükbaş Çoban Festivali, yoğun katılım ile gerçekleşti.Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler...

Tepebaşı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen çobanların buluştuğu 3. Geleneksel Küçükbaş çoban Festivali, yoğun katılım ile gerçekleşti.


Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3. Geleneksel Küçükbaş çoban Festivali, Muttalip Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda düzenlendi.


çok sayıda çoban, hayvan üreticisi, hayvansever, veteriner ve hayvancılık sektörü temsilcisinin katıldığı etkinlikte küçükbaş hayvan ırkları ve çoban köpekleri sergilendi. Saat 10.00’da kapı açılışı ile başlayan festivalde 37 üretici 456 adet küçükbaş hayvan ile katılım gösterdi. Ayrıca küçükbaş hayvancılığın olmazsa olmazı çoban köpekleri de festival alanını dolduran vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.


Osman Tanju Güler’in sunumu ile gerçekleşen söyleşi ve serbest kürsü etkinliğinin ardından Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden kurulu Eko Şov Ritim Grubu’nun konseri ile devam eden festivalde Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Ardından açılış törenine geçilen etkinlikte ilk konuşmayı 77 yaşındaki çoban Makbule Demir yaptı.


Festivalde çobanlar adına söz alan Emre Tınaz ise “çoban kardeşlerim, büyüklerim. Biz bu yola çıkarken önce çobanlık mesleğinin ve küçükbaş hayvancılığın sorunlarını dile getirmek istedik. Ayrıca çobanları da bir araya getirmeyi arzu ederek yola çıktık. çobanlık mesleği kötü bir meslek değildir, peygamber mesleğidir. çobanlık bir kültürdür, çobanlar duygusal insanlardır. çobanlar hor görülmesin, bunu istemiyoruz. Bize karşı bir önyargı var; kız verilmez, çoban bir şey bilmez, dağdaki çobanla benim oyum bir değil zihniyetine karşı biz bugün buradayız.” dedi.


Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Eskişehir’e gelen muhtarlar adına konuşan Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent özbunar, Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler birer konuşma yaptı.


Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise; “Festivalimiz sizin de gördüğünüz gibi her yıl büyüyerek devam ediyor. Türkiye’nin birçok noktasından çobanlar, zirai malzeme üreticileri, hayvansal ürün sağlayıcısı arkadaşlarımız burada buluştu. Bu fikir çobanlarımızın hor görülmesi noktasından ortaya çıktı. Esasında ise Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğini görüyoruz. Bundan 4 sene önce büyükşehir yasası çıktı, köylerimiz mahalle oldu. Birçok belediyemiz kapandı. Şimdi bir köy mahalle olduğu zaman, yasaya göre orada ziraat ve hayvancılık yapılmaması lazım. Bize göre böyle değil, hayvancılık da yapılmalı, tarım da yapılmalı.” şeklinde konuştu.


öte yandan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Rabia Akman, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da festival alanını ziyaret etti.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.