İşte mutfağın gerçek enflasyonu

İşte mutfağın gerçek enflasyonu
Basın toplantısına pazar ve marketten yaptıkları alışveriş malzemeleri ile gelen sendika yöneticileri, “Pinpon topuyla sahte enflasyon üretenlere gerçek enflasyonu, yani mutfağın enflasyonunu göstermek istiyoruz” dediler.Eskişehir...


Basın toplantısına pazar ve marketten yaptıkları alışveriş malzemeleri ile gelen sendika yöneticileri, “Pinpon topuyla sahte enflasyon üretenlere gerçek enflasyonu, yani mutfağın enflasyonunu göstermek istiyoruz” dediler.

Eskişehir Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, sahte enflasyon üretenlere gerçek enflasyon paketini, mutfağın enflasyonunu göstermek istediğini söyleyerek, dün alışverişe çıktı. Aldığı ürünlerin geçen yıl ki fiyatları ile bu yıl ki zamlı fiyatlarını karşılaştıran Akyazı, “ülkemizde tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz” dedi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Akyazı, “Patatesin kilosu 2017 yılında 1 buçuk lirayken bu yıl 2 buçuk lira olmuştur. Soğanın kilosu 2017 yılında bir buçuk lirayken bu yıl 2 lira olmuştur.  Domates 3 buçuk lirayken bu yıl 8 lira olmuştur. Yüzde 120 zam gelmiştir. Pirinç 4 buçuk lirayken bu yıl 10 lira olmuştur. Şeker bir buçuk lirayken bu yıl 4 lira olmuştur. Yüzde 160 zam gelmiştir. Zeytin 14 liradan 22 liraya çıkarken, beyaz peynir 15 liradan 25 liraya çıkmıştır. Kuru fasulye 7 buçuk liradan 15 liraya yükselirken, 5 litre sıvı yağ 19 buçuk liradan 39 liraya çıkmıştır. Yüzde 100 artış olmuştur. çay 18 liradan 27 liraya, fotokopi kağıdı 9 liradan 22 liraya yükselmiştir. 60 yapraklı defter 3 liradan 6 liraya, okul çantası ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştır” dedi.
Basın açıklaması için gerçekleştirdiği alışveriş malzemelerinin de 102 lira tuttuğunu ifade eden Akyazı, “Aldığım ürünler 2 kişiye 2 gün zor yeter” dedi.
Akyazı, “İşçi sınıfının, emeklinin, köylünün ve dar gelirlinin gerçek enflasyonu yüzde 70’in üzerinde olduğu ülkemizde Hazine ve Maliye Bakanımız enflasyonla topyekun mücadele paketini açıklarken yüzde yüz zam yapılan ürünlere yüzde on indirim yapılacak ve bunun da iyi ayla sınırlandırılmasının manidar olduğunu düşünüyoruz. çünkü ne yazık ki ülkemizde asgari ücretli çalışan ve emeklilerin büyük bir çoğunluğu enflasyon oranında ücretlerine zam aldığı için zaten gerçek olmayan enflasyonu biraz daha aşağı çekip yine işçi sınıfı ve emekli mağdur olacak. Onun içindir ki enflasyonu düşürme toplantılarına emekten yana olan hiçbir kesim çağrılmamıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.