Şiddete karşı sahne aldılar

Şiddete karşı sahne aldılar
Odunpazarı  Kent Konseyi  Tiyatro Çalışma Grubu ve  bu yıl içinde  kendi yazdıkları, kostümlerini kendi hazırladıkları  “Kim Konuştu” adlı tiyatro oyununu Odunpazarı  Belediyesi  Yunus Emre  Kültür Merkezinde 6.kez...


Odunpazarı  Kent Konseyi  Tiyatro çalışma Grubu ve  bu yıl içinde  kendi yazdıkları, kostümlerini kendi hazırladıkları  “Kim Konuştu” adlı tiyatro oyununu Odunpazarı  Belediyesi  Yunus Emre  Kültür Merkezinde 6.kez sergiledi.

5 Aralık 1934 seçme seçilme ve Kadın Hakları günü sebebi ile düzenlenen etkinlikte Kadın cinayetleri,  ülkemizde kadının erkek hegemonyasında yaşadığı baskı, şiddeti ve erken yaşta evlendirilen ‘’ çocuk gelinleri ’anlatan oyun seyircilerden büyük alkış alırken duygulu anlarda yaşandı.
Tiyatro çalışma grubu kolaylaştırıcısı oyunun yönetmeni Gizem Dündar oyun sonunda gözyaşlarına hakim olamayarak; “Kim bilir kaç kadın daha bu oyun oynanırken katledildi.  Bu ülkemizin kanayan ve iyileşemeyen yarası ve biz istiyoruz ki, bu yaşananlara toplum olarak sessiz kalmayalım. Bu olayları yaşayan kadınların sesi olalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.