Çöp diye geçmeyip yeni eserler oluşturdular

Çöp diye geçmeyip yeni eserler oluşturdular
 Eskişehir Kent Konseyi bünyesinde düzenlenen “Hünerli Eller-Eskiyi Değiştir, Yeniye Dönüştür” adlı geri dönüşüm sergisi, BSM Turgut Özakman Fuaye Salonu’nda açıldı.  Etkinlikte, geri dönüşümü özendirmek ve...

 


Eskişehir Kent Konseyi bünyesinde düzenlenen “Hünerli Eller-Eskiyi Değiştir, Yeniye Dönüştür” adlı geri dönüşüm sergisi, BSM Turgut özakman Fuaye Salonu’nda açıldı. 


 


Etkinlikte, geri dönüşümü özendirmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla bir araya gelen kadınlar, yaptıkları eserleri sergiledi. Kullanmadıkları eşyaları aldıkları geri dönüşüm kurslarında dönüştüren kursiyerler, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergi ile hem ev ekonomilerine hem de doğaya katkı sağlamayı amaçlıyor. “Atmıyoruz, dönüştürüyoruz” diye yola çıkan kadınlar, kullanmadıkları bir perdeyi ya da bir pantolonu dahi dönüştürerek israfı önlüyor. Yaklaşık 3 yıldır devam eden ve 350 kursiyerin katılım gösterdiği kurslar, Reyhan Ayşe Dondemir’in eğitmenliğinde gerçekleştiriliyor. Bine yakın eserin sergilendiği etkinlikte, pek çok kursiyer ve katılımcının yanı sıra Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.