ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARINDA DÜZENLENDİ

ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARINDA DÜZENLENDİ
Son dünya finalinde “Dünya’nın en büyük robot yarışması” olarak Guinnes Rekorlar kitabına giren VEX Robotics yarışmaları 2017’den bu yana ülkemizde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen VEX IQ Off Season...

Son dünya finalinde “Dünya’nın en büyük robot yarışması” olarak Guinnes Rekorlar kitabına giren VEX Robotics yarışmaları 2017’den bu yana ülkemizde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen VEX IQ Off Season robotik turnuvalarında çağdaş Okulları Türkiye şampiyonluğu başta olmak üzere, 2.lik ve 3.lükler elde ederek ulusal katılımlı bu büyük organizasyona bu yıl ev sahipliği yapıyor.
özel çağdaş Okulları ve Eğitimde İnovasyon Derneği iş birliği ile 9 Şubat 2019 Cumartesi günü düzenlenen robotik turnuvası Bozüyük ve Soma ilçesiyle birlikte, Bilecik, Balıkesir, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sakarya, Denizli, Samsun ve Manisa illerinden 35 takım, 200’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Açılış konuşmasını Okul Müdürü Berrin Kalyoncuoğlu’nun yaptığı robotik turnuvası Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Vekili ömer Karaca ve ESBAV Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Yavuz Tuna’nın katılımı ile başladı.
Takımlar turnuvada tasarladıkları robotlarla ve robotları için hazırladıkları kodlarla farklı kategorilerde yarıştılar. Ayrıca takımlar robotlarını, hazırladıkları mühendislik defterleri ile sunum yaparak jüri üyelerine tanıttılar. 35 takımı oluşturan tüm öğrencilerin heyecanlı yarışmalarının ardından Dostluk Mücadelesi ödülü, Robot Becerileri ödülü, Tasarım ödülü, Yapı ödülü, Jüri özel ödülü ve Enerji ödülü kategorilerinin yer aldığı ödül törenine geçildi. Turnuvaya katılan takımlara sertifikaları ve madalyaları verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.