"Kaçak yapı yaptılar" iddiası

“Kaçak yapı yaptılar” iddiası
 Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşısında AK Parti tarafından kaçak inşa edildiği iddia edilen yapıya CHP’liler tepki gösterdi. Yapının izin belgesi olmadığını, mührün de söküldüğünü...

 


Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşısında AK Parti tarafından kaçak inşa edildiği iddia edilen yapıya CHP’liler tepki gösterdi. Yapının izin belgesi olmadığını, mührün de söküldüğünü söyleyen CHP’liler kurumları kaçak yapı ile ilgili göreve çağırdı.


CHP söz konusu yapının, yapı izin belgesi olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendiği halde, mührün kırılarak inşa edildiğini iddia etti.


önceki gün kaçak yapı ihbarını değerlendiren Belediye yetkililerinin yaptığı inceleme sonucunda yapının izinsiz olduğu, hiçbir şekilde yapı izin belgesi alınmadan inşa edildiğinin tespit edildiği ve bunun üzerine de yapının mühürlendiği öğrenildi


BELEDİYE BAŞKANI OLSALAR NELER YAPARLAR ACABA?


CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise yaşananlara tepki gösterdi. CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer ile kaçak yapının önünde bir açıklama yapan Adar, “Belediyeyi yönetmeye talip olan insanların bizzat kendileri kaçak yapılaşma yapıyor. Belediye başkanı olmadan kaçak yapı yapanların şayet belediye başkanı olursa bu şehre ne gibi zarar vereceklerini tahmin bile edemiyorum” dedi.


İMAR PLANINDA YEŞİL ALAN OLARAK GöRüLüYOR


Adar, “Kamu kurumlarını başta vilayet olmak üzere, belediyeleri göreve davet ediyorum. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmaları gerekir diye düşünüyorum. Burası Eskişehir’in Atatürk Bulvarı ve Sami Ramazanoğlu Camii’nin karşı çaprazı. İmar planlarında yeşil alan olarak gösterilen bir mekân. Ve bu alanda görüntülerde de olduğu gibi yaklaşık 600 metrekarelik bir alan kapatılmış vaziyette. Dün bu konuyla ilgili bir bilgi bize ulaştı. Bu bilgi çerçevesinde acaba kimin tarafından böyle bir şey yapılıyor diye araştırma gereği duyduk. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yapıldığı söylenildi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.