Bilecik'te bir ilk yaşandı

Bilecik’te  bir  ilk  yaşandı
  Bilecikli yazarlar, şairler, gazeteciler, radyo ve televizyoncular ilk defa Pazaryeri’nde buluştu. Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe 46 kişi katıldı.Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Halk...

 


 


Bilecikli yazarlar, şairler, gazeteciler, radyo ve televizyoncular ilk defa Pazaryeri’nde buluştu. Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe 46 kişi katıldı.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi müdürü Sedat Büyük etkinlikle ilgili şunları söyledi: “ Genç nesilleri araştırmaya,  okumaya, bilime, müziğe, sanata ve  spora  katkı yapmaya; anı - şiir – öykü - makale - roman  yazmaya,  karikatür çizmeye; şairliğe, yazarlığa  ve  gazeteciliğe  teşvik  etmeyi amaçladık.


Kuruluşun ve kurtuluşun  beşiği,  taşı  mermer,  yaprağı  ipek,  toprağı  seramik  olan,  Türkiye’de  4  bölgeyi   kucaklayan  tek  il  olan  Bilecik,  bizim  ortak  paydamızdır”.


Konuşmalardan sonra etkinliğin sponsoru Osman Tekeli’ye, Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan plaket, belediye başkanı Zekiye Tekin tarafından verildi. Daha sonra yazarlara, şairlere ve gazetecilere sırasıyla ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Köroğlu, İstanbul Bilecikliler dernek başkanı Oktay Tepe ve Osman Tekeli tarafından teşekkür belgeleri verildi. Belgelerin verilmesinden sonra 46 yazar, şair ve gazetecilerin kitap ve gazetelerinden oluşan serginin gezilmesinden sonra tüm misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.