Üniversiteli gençlerden 'Haber Atölyesi'

Üniversiteli gençlerden ‘Haber Atölyesi’
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, yürüttükleri ‘Bu Kez Çocuklar Yazıyor’ projesi kapsamında, özel bir ortaokulda haber atölyesi kurdu. Öğrenciler, kurdukları atölye ile en çok tercih...

Eskişehir Anadolu üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, yürüttükleri ‘Bu Kez çocuklar Yazıyor’ projesi kapsamında, özel bir ortaokulda haber atölyesi kurdu. öğrenciler, kurdukları atölye ile en çok tercih edilen meslekler arasında son sıralarda yer bulan gazetecilik mesleğini çocuklara tanıtıyor. 


 







Türkiye’de ilk kez ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen haber atölyesinin temel amaçları arasında, bir haberin fikir aşamasından sunuş aşamasına kadar olan sürecini çocukların gözünden görmek ve göstermek bulunuyor. Gerçekleştirdikleri proje ile çocukların, küçük yaşlardan itibaren meraklı ve sorgulayan bireyler olarak yetişmelerine vurgu yapan üniversite öğrencileri, bu özelliklerin gazetecilik mesleği ile örtüştüğünün altını çizdi. Bunun yanında gazeteciliğin son yıllarda tercih edilme açısından 200 meslek arasında 198. sırada olmasına değinen öğrenciler, bu kapsamda kurdukları atölye ekibi ile beraber konferans organize etti. Konferansa alanında uzman gazeteci, muhabir, akademisyen ve spikerleri davet eden İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, bu kişileri 10-12 yaş grubundaki okulda bulunan tüm öğrencilerle buluşturdu. Kendi alanları ve gazetecilik mesleği hakkında çocuklarla interaktif konuşmalar yapan konuklar, haber atölyesindeki küçük gazeteciler ile de röportajlar yaptı. çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan konuklar, mesleğin de sürekli heyecan içerisinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.