FETÖ mensuplarına sosyal medya talimatı

FETÖ mensuplarına sosyal medya talimatı
En az 5 sahte hesap oluşturmaları ve yoğun saatlerde paylaşım yapmalırının istendiği ortaya çıktı.SPOT;

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından...


En az 5 sahte hesap oluşturmaları ve yoğun saatlerde paylaşım yapmalırının istendiği ortaya çıktı.
SPOT;

Anadolu üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından hazırlanan "Dijital bir terör örgütü olarak FETö" çalışmasında, örgüt mensuplarına en az 5 adet sahte hesap açma ve sosyal ağların en çok kullanıldığı saatlerde paylaşım ve yorum yapma talimatı verildiği bildirildi.

Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan çomaklı öncülüğünde Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen SODİGEM, faaliyetlerini sürdürüyor. Kısa süre önce kurulan birimin üzerinde çalıştığı "Dijital bir terör örgütü olarak FETö" başlıklı analizin de sonuçları açıklandı. çalışmanın ardından hazırlanan raporun değerlendirmesini yapan Rektör çomaklı, bu analiz çalışmasının Fetullahçı Terör örgütü'nün (FETö) sosyal medyada kullandığı taktik ve stratejileri açığa çıkarma ve kamuoyunu uyarma amaçlı olduğunu kaydetti. FETö’nün milletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan ve uzun yıllar boyunca devlet içindeki yapılanmalarda bulunmuş ve bir darbe girişimi ile harekete geçen bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken çomaklı, terör örgütünün yapılanmada gücünü beş unsurdan aldığını ve bunların da ‘askeriye, hariciye, mülkiye, adliye ve maliye’ olduğunu vurguladı. çomaklı yazısında, “FETö, diğer örgütlerin şimdiye kadar kullanmadıkları yöntemleri kullanmıştır. Bu yöntemlerden biri de dijital dünya ve sosyal medyadır. FETö mensupları sosyal medyada hedef gösterme, itibarsızlaştırma, gündem oluşturma, tehdit, şantaj gibi pek çok yöntemle etkin olmaya çalışmaktadır. Bu konuda sosyal medya kullanıcılarının bu algı operasyonlarına karşı bilgili ve dikkatli olmaları, onlar tarafından hazırlanan sosyal medya tuzaklarına düşmemeleri gerekmektedir. Bundan 3 yıl önce 15 Temmuz’da FETö’cüler tarafından gerçekleştirilen kalkışmanın ardından milletimizin yazdığı destanı anlatacak kelimeleri bulmak çok zor. Bizlerin de 15 Temmuz ruhunu yaşatarak sonraki nesillere aktarmamız gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.


 

DİJİTAL BİR TERöR öRGüTü OLARAK FETö/PDY (TAKTİK VE STRATEJİLERİ) 


SODİGEM tarafından hazırlanan içerikte, “FETö/PDY, ülkemizin son dönemde karşı karşıya kaldığı en önemli güvenlik sorunlarından biridir. örgütün kırk yıllık geçmişi incelendiğinde, örgütlenmesini ve kadrolaşmasını tamamlamış, eylem aşamasına geçmiş bir terör örgütü olduğu görülmektedir. FETö/PDY, örgütlenme modelini tarihsel süreçten gelen birçok gizli yapılanmadan alan senkretik ve melez bir yapıya sahiptir. FETö, bilişim, telekomünikasyon, yazılım gibi alanlara dönük yatırım yapmış, eleman yetiştirmiş bir yapılanmadır. 'FETö'nün en çok yuvalandığı kurumların başında bilişim kurumları gelmektedir. Bu sebeple, TüBİTAK (BİLGEM) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) örgütün en önemsediği kurumlar olmuştur” ifadelerine yer verildi. 


FETö’NüN SOSYAL MEDYA KULLANIM İLKELERİ 


SODİGEM tarafından hazırlanan içerikte sosyal medyada paylaşılacak mesajların tek bir merkezden yayınlandığı daha sonrasında da ‘distribütör hesaplar’ aracılığıyla yayıldığı belirtildi. Oluşturulan analizde, “2006 yılından itibaren ABD, Almanya ve İsrail’de siber güvenlik ve siber saldırı eğitimleri ile özellikle ABD’de dijital güvenlik, sosyal medya ve algı yönetimi eğitimleri aldıktan sonra örgüt dahilinde 'Sosyal Medya Birimi' kurulması talimatı verilmiştir. Müteakiben, sahte birçok video ve montaj görüntü pek çok sosyal ağ üzerinden dolaşıma sokulmuştur. Türkiye genelinde ve bulundukları her ülkede sosyal medya sorumluları bulunmaktadır. Sosyal medyada renklendirme, başka kimlik altından yayın vb. yöntemler ile propaganda yapılmakta ve her gün için farklı bir gündem oluşturulmaktadır. Mensuplarına en az beş adet sahte hesap açma ve günlük kotalı mesaj atma talimatı verilmektedir. ünlüler tarafından takibe alınmak maksadıyla, ünlülere tweet gönderme ve ünlüler adına sahte (fake) sosyal medya hesabı açma talimatı verilmektedir. örgüt, üyelerine sosyal ağların en çok kullanıldığı saatler (prime-time) olan 20.00 ile 23.00 arası yoğun paylaşımlarda ve yorumlamalarda bulunmaları talimatı verilmiştir. Ayrıca, en fazla paylaşım yapanlara ödül verilmektedir” bilgilerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.