SP "İktidarda beton hastalığı var"

SP “İktidarda beton hastalığı var”
Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan yardımcısı Levent Baştürk, 17 yıllık iktidar döneminin mevcut iktidarın beton sevdasının tedavisi imkansız bir hastalığa dönüştüğünü öne sürdü. İktidarın buna bitmek tükenmek bilmeyen...

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan yardımcısı Levent Baştürk, 17 yıllık iktidar döneminin mevcut iktidarın beton sevdasının tedavisi imkansız bir hastalığa dönüştüğünü öne sürdü. İktidarın buna bitmek tükenmek bilmeyen rant tutkusu ve açgözlülüğünü de eklemek gerektiğini ifade eden Baştürk, “Elbette böyle bir kafa yapısı ve zihniyet sürekli hak - hukuk ihlalleri ve doğa katliamları üretiyor. Adeta doğaya tecavüz etme hırsıyla bu zamana kadar yasalarla oynadılar ve oynamaya da devam edecekler. Türkiye’de, ilk altın madeni girişimi 1993 yılında Kaz Dağı’na komşu Balıkesir Havra’nda başlamıştı. Ancak o dönem halk tepki göstermiş ve çıkarılan Zeytincilik Yasasıyla bu girişim püskürtülmüştü. Lakin altın madencileri Kaz Dağları’nda var olduğuna inandıkları altından hiç vazgeçmediler. 2006 yılında AKP iktidarı önlerini açtı ve onlar da Kaz Dağları’nın birçok yerinde saldırıya geçtiler” dedi.
ülkedeki doğa katliamının Kaz Dağları’yla sınırlı kalmayacağını ifade eden Baştürk şunları söyledi: "Bir şaheser olan Türkiye’nin en temiz gölü, en derin gölü, biyolojik çeşitliliğin en yüksek olduğu, yüzlerce kuş türünü ve emsalsiz bir faunayı barındıran Salda Gölü’ne de göz dikmiş bir yamyam ve Vandal zihniyetle karşı karşıyayız. ‘Millet bahçesi’ kılıfı altında doğa harikası Salda’yı Türkiye’deki betonlaşmanın başlıca araçlarından biri olmuş TOKİ’ye peşkeş çekiyorlar şimdi de. Eğer mücadele etmezsek, Eskişehir Alpu Ovası da kaybedeceğimiz alanlar arasında. Ve daha pek çok ya yer yağmalandı ya da yağmalanması için sırasını bekliyor. Son yıllarda maden faaliyetlerine müsaade edilerek talana açılan orman alanları, yangınlara kurban verilenlerden çok daha fazla. Ayrıca ormanlık bölgelerden verilen madencilik, elektrik nakil hatları, enerji sahaları da orman yangınlara sebep olmakta. Uzmanlarca yapılan hesaplar, bize başta madenler olmak üzere bu tarz izinlerde kaybedilen ormanlık alan miktarının 675 bin hektar olduğunu gösteriyor”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.