Çocuklara Türk milli değerlerini öğretecek proje Eskişehir'de hayata geçiyor

Çocuklara Türk milli değerlerini öğretecek proje Eskişehir’de hayata geçiyor
 Eskişehirli Yazar Ufuk Tufan’ın Dede Korkut destanlarından derlediği 5 hikaye kitabı, İçişleri Bakanlığının da desteğiyle öğrencilere dağıtılacak.Yazar Ufuk Tufan tarafından 5 Dede Korkut hikayesinden derlenerek çocuklara...





 
Eskişehirli Yazar Ufuk Tufan’ın Dede Korkut destanlarından derlediği 5 hikaye kitabı, İçişleri Bakanlığının da desteğiyle öğrencilere dağıtılacak.


Yazar Ufuk Tufan tarafından 5 Dede Korkut hikayesinden derlenerek çocuklara yönelik hazırlanan kitaplar Eskişehir’deki okullarda öğrencilere dağıtılacak. Daha önce yazdığı tarihi romanlarıyla genellikle genç okuyuculara hitap eden Tufan, "Dede Korkut ile Değerler Eğitimi" adlı projeyle çocuklara misafirperverlik, vatan sevgisi, büyüklere saygı gibi milli kültür değerlerini öğretecek. Korkut Ata destanlarından esinlenerek ortaya çıkan hikaye kitaplarının içeriğinde milli değerlerin bulunduğunu belirten Tufan’ın kaleme aldığı 5 hikaye kitabını okuyacak öğrenciler, her kitap için ayrı ayrı sınavlara tabi tutulacak.
Teknoloji ve medyanın, yıllar içerisindeki birikimlerle oluşan değerleri yok sayarak yanlış şekilde geliştiğini ve Türk milli kültürünü, değerlerini ve dünya kültürlerini tehdit edecek düzeye geldiğini vurgulayan Ufuk Tufan, kendi ülkemizde yavaş yavaş asimile olmamak için önlem alınması gerektiğini aktardı. Kitapların İçişleri Bakanlığının da desteğiyle öğrencilere ücretsiz hediye edileceğini ifade eden Tufan, "Serinin birinci kitabında Bamsı Beyrek devler ülkesine yolculuk yapacak. Serinin ikinci kitabında Tepegöz sihirli bir yüzüğü var ve Basat ile mücadeleye girecek. üçüncü kitapta Banu çiçek Periler diyarına gidecek. Dördüncü kitapta Kazan Bey’in kayıp hazinesi arayacağız. Beşinci kitapta da Boğaç Han’a meçhul bir misafir gelecek ve o misafirin kim olduğunu anlamaya çalışacağız. Dede Korkut ile Değerler Eğitimi Projesi, adından da anlaşılacağı gibi Dede Korkut’u ve onun içerisinde geçen kahramanları anlattığımız 96 sayfalık resimli 5 hikaye kitabından oluşan bir kitap projesi. Bu kadar önemli bir eseri istedik ki biz günümüz gençlerine biraz da modernleştirerek, ana omurgasını bozmadan, diliyle üslubuyla çocuklarımız bunu daha kolay anlayabilsinler, hikayelerin içerisinde kendilerini bulabilsinler. Ama biz sadece orada Dede Korkut’ta geçen hikayelerinin birebir kopyasını yapmıyoruz. Projede şunu istiyorum, projenin hedef kitlesi 9-11 yaşındaki çocuklar olduğu için mesela Bamsı Beyrek 9-11 yaşındaki bir hikaye içerisinde geçiriyoruz. O dönemin dili o dönemin çevre mekanları o dönemdeki yaşayış unsurlarıyla hikayemizi şekillendiriyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.