KADINLARIN İSYANI

KADINLARIN İSYANI
Eskişehir’de yaşanan kadına yönelik şiddet ve saldırı olayı tepkileri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz Cuma günü Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı civarında bundan 6 ay önce boşandığı kocası tarafından satırlı...

Eskişehir’de yaşanan kadına yönelik şiddet ve saldırı olayı tepkileri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz Cuma günü Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı civarında bundan 6 ay önce boşandığı kocası tarafından satırlı saldırıya uğrayan Ayşe Tuğba Arslan’a destek için Eskişehir’deki kadınlar bir araya geldi.
İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir alış veriş merkezi önünde gerçekleştirilen kadına yönelik şiddete tepki eylemine bölgeden geçen kadınlarda katılarak destek verdi. Eskişehir Kadın Savunma Ağı adı altında gerçekleştirilen eylemde söz alan Sibel Gündüz Koca, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi. Koca “2019 Eylül ayında 59 kadın öldürüldü. Bu kadınları öldürenler sevgili, nişanlı, eski eş, baba, erkek kardeş gibi kadınların tanıdığı kişiler. Geleneksel aile yapısı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği kadının yaşamasına izin vermiyor. Nafaka hakkına göz dikenler kadınları öldüren silaha kurşun doldurmaktadır” dedi.
İstanbul sözleşmesinin de bir an önce uygulanması gerektiğine de dikkat çeken Koca “Kadın cinayetlerini durdurmak için kadın örgütlerinin talepleri dikkate alınarak acil eylem planı hazırlanmalıdır. Tahrik indirimi ve iyi hal indirimi kadın cinayetlerinde uygulanmasın. Biz kadınların bir kişi daha eksilmesine tahammülümüz artık kalmadı. Can güvenliğimiz sağlanıncaya kadar sokaklarda haklı taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kadınlar, eski kocasının saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Ayşe Tuba Arslan’ın yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.