Oda ve sendikalardan ortak termik tepkisi

Oda ve sendikalardan ortak termik tepkisi
DİSK, KESK, TMMOB ile Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcileri dün bir araya gelerek, termik santrallere ilişkin tereddütleri ortak bir açıklamayla dile getirdiler.Ülke genelinde halen faaliyette bulunan 13 adet kömür yakıtlı termik...

DİSK, KESK, TMMOB ile Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcileri dün bir araya gelerek, termik santrallere ilişkin tereddütleri ortak bir açıklamayla dile getirdiler.


ülke genelinde halen faaliyette bulunan 13 adet kömür yakıtlı termik santrale havayı kirletmeye devam etme izninin verilmesine Eskişehir’den de tepki geldi. DİSK, KESK, TMMOB ile Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcileri dün bir araya gelerek taleplerini dile getirdi. Düzenlenen toplantıda söz alan ev sahibi oda başkanı Akif Aladağ “Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda ülkemizde halen çalışır durumda olan 13 adet kömür yakıtlı termik santrale havayı kirletmeye devam etme izni veren tasarı kabul edilerek onaylanmak üzere meclis genel kuruluna gönderildi. Bu santrallerle 2 buçuk yıl ek süre tanınması, insan ve çevre sağlığına verdikleri zararın yasa yardımıyla devam edebilmesi anlamına gelecektir” dedi.


Termik santrallerin halkın sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken oda başkanı Aladağ “Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilip meclis genel kuruluna sunulan ve santrallere kirletme izni veren girişimin iptal edilmesini ve insanların ölümüne, hastalanmasına yol açan bu santrallerin kapatılmasını talep ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.