"Çocukların temel hakkı yaşamaktır"

“Çocukların temel hakkı yaşamaktır”
 İnsan Hak ve Hürriyetleri Kulübü tarafından ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Görmediği Çocuklar için toplanıyoruz’ konulu basın açıklaması düzenlendi.ESOGÜ Yemekhanesi önünde toplanarak ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları...

 


İnsan Hak ve Hürriyetleri Kulübü tarafından ‘çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Görmediği çocuklar için toplanıyoruz’ konulu basın açıklaması düzenlendi.


ESOGü Yemekhanesi önünde toplanarak ‘20 Kasım Dünya çocuk Hakları Günü’ ile ilgili açıklama yapan grup adına konuşan Kulüp Başkanı Yusuf Asan, bir çocuğun sahip olduğu en temel hakkın her insan için olduğu gibi yaşama hakkı olduğunu vurguladı.


Bugün yaşanan savaşlara bakıldığında en mağdur kesimi çocukların oluşturduğunu gördüklerini ifade eden Asan,  “Sadece son bir yıl içindeki savaşlarda binlerce çocuk öldürülmüş ya da sakatlanmıştır. 2011 ile 2018 yılları arasında Suriye savaşında 24 bin çocuk Yemen’de ise son üç senede 5 bine yakın çocuk hayatını kaybetmiştir. Filistin’de yaşları 10- 12 arasında değişen yüzlerce çocuk, İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak ceza evlerine gönderilmiş, bu çocukların yüzde 75’i türlü fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalan Arakanlı çocuklar işkenceden farksız bir yaşama mahkûm edilmiştir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.