"Tüm çocuklar eşit haklara sahiptir"

“Tüm çocuklar eşit haklara sahiptir”
  Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada “Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu olabilmeleri için mücadelemiz tüm gücümüzle devam edecek” denildi. Dünya...

 


 


Dünya çocuk Hakları günü dolayısıyla Eskişehir Barosu çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada “Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu olabilmeleri için mücadelemiz tüm gücümüzle devam edecek” denildi.


 


Dünya çocuk Hakları günü dolayısıyla Eskişehir Barosu çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, çocuk Hakları Sözleşmesi hatırlatıldı. Konu ile ilgili söz alan Baro çocuk Hakları Komisyon Sözcüsü İdil Burcu Polat “çocuk Hakları Sözleşmesi ve akabinde kurulan Birleşmiş Milletler çocuk Hakları Komisyonunun tüm çalışmalarına rağmen, bugün çocuklar hala toplumun istismara en açık ve savunmasız grubunu teşkil etmektedirler. ülkemize bakıldığında sözleşmenin yürürlüğe girmesinin üstünden geçen 30 yıla rağmen hala tarımda çalışan 2 milyona yakın çocuk işçi, küçük yaşta evlendirilen kız çocukları, çatışma ortamında kaybedilen, Suriye savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocuklar mülteci çocuklar bulunmaktadır. Bu çocuklara yardım en önemli görevlerimiz olmalıdır” dedi.


Komisyon sözcüsü Polat “çocuklar ekonomik sömürüye ve her türlü tehlikeli işte ya da eğitimine zarar verecek sağlığa veya bedensel, ruhsal, zihinsel, ahlaksal gelişmesi için zararlı olabilecek nitelikte çalıştırılmaya karşı korunma hakkına sahiptir. Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu olabilmeleri için mücadelemiz tüm gücümüzle devam edecek” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.