"Emekçiler adil ücretten yoksun"

“Emekçiler adil ücretten yoksun”
   Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Hüseyin Yurtman, hükümet yetkililerinin 2019 yılında kamu emekçilerinin yaşam standartlarını göz önüne almayarak % 4+4 zamma mahkum ettiğini söyleyerek,  kamu...

 


 


 Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Hüseyin Yurtman, hükümet yetkililerinin 2019 yılında kamu emekçilerinin yaşam standartlarını göz önüne almayarak % 4+4 zamma mahkum ettiğini söyleyerek,  kamu emekçilerini adil ücret hakkından yoksun bıraktığını ifade etti.


 


2020 yılı için TüİK verilerinin  %11,84 olarak açıklamışsa da bu oranın, emekçilerin ve yurttaşların nezdinde yok hükmünde olduğunu ifade eden Yurtman,  “İktidar bu süreçte yine TüİK verilerini manipüle etmiş adeta enflasyon oranlarını düşük göstermek için elinden geleni yapmıştır. Kısacası iktidar enflasyon oranını ülkenin içerisinde bulunduğu duruma göre değil kendi isteğine göre belirlemiştir.2020 yılı için yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak % 1,5’lik enflasyon farkının verilmesi yani memur ve memur emekli maaşlarına %5,5 oranında yapılan zam sefalet ve açlık zammından başka bir şey değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.