"Bir müze bir insan" projesi

“Bir müze bir insan” projesi
Dinamik ve çok yönlü eğitim programıyla kısa zamanda 8000’in üzerinde kişiye ulaşan OMM, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığı “Öğretmenler için Müze Eğitimi” programını tamamlayarak...

Dinamik ve çok yönlü eğitim programıyla kısa zamanda 8000’in üzerinde kişiye ulaşan OMM, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığı “öğretmenler için Müze Eğitimi” programını tamamlayarak Ocak 2020 itibariyle “Bir Müze Bir İnsan” projesini başlattı.


öğretmenlerin ve öğrencilerinmüze ile olan bağlarını güçlendirmekiçin OMM Eğitim Programlarıkapsamında tasarlanan “müzeeğitimi” seminerleri Aralık ayında40 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.öğretmenler bu eğitiminsonunda bir müze gezisinin nasılolması gerektiği ile ilgili faydalıbilgiler edindi. Okul dışı bir öğrenmeortamı olarak müzelerdenen verimli şekilde yararlanılmasınıhedefleyen bu proje sayesindeöğrenciler müfredatla uyumlu,pekiştirici uygulamalarla etkin vekalıcı bir öğrenme ortamına dahakavuşmuş oldu. Gönüllü öğretmenler7 Ocak-19 Haziran 2020tarihleri arasında hafta içi her günsaat 10.00, 11.30 ve 13.00’teolmak üzere OMM’u ziyaret edenokul gruplarına, sergi gezilerindeeşlik edecekler. Müzeyi vekaynaklarını herkes için öğrenmeolanağına dönüştürmek üzereçalışmalarına devam eden OMMEğitim Programları, Eskişehirİl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde tasarladığı “Bir MüzeBir İnsan” projesiyle öğrencilerinsanata karşı ilgi duymalarını vesanatsal birikimlerini güçlendirmeyihedeflerken aynı zamandail çapında çok sayıda öğrenci veöğretmene ulaşabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.