Sitede 3 Kişilik eylem

Sitede 3 Kişilik eylem
 Batıkent Mahallesi Murat Kent site sakinleri, 1999 yılında hasar gördüğünü öne sürdükleri apartmanları için rapor alınmasını istiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda oturdukları apartmanlara mantolama yaptıklarını ve apartmanlara...

 


Batıkent Mahallesi Murat Kent site sakinleri, 1999 yılında hasar gördüğünü öne sürdükleri apartmanları için rapor alınmasını istiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda oturdukları apartmanlara mantolama yaptıklarını ve apartmanlara daha fazla yük bindiğini belirten site sakinleri, yaşanan son depremler sonrası evlerinde huzursuz oturduklarını söylediler.


 


Eskişehir’de 17 blokta 530 daireden oluşan Batıkent Mahallesi Murat Kent Site sakinleri yaşanan son depremler sonrası apartmanlarının sağlam olup olmadığının araştırılmasını istiyorlar.


1999 DEPREMİNDE HASAR GöRDü


20 yıldır Murat Kent sitesinde yaşadığını belirten Hasan Hüseyin Namlı, “Oturmuş olduğumuz binaların iskanı yok, inşaat ruhsatlarımız yok. Bunlar iptal edilmiş. Bu binalarımız sağlam değil. 1999 depreminde hasar görmüş. Biz binalara güçlendirme yapılmasını beklerken, binaların üzerine tekrar bir yük bindirildi ve ısı yalıtımı yapıldı. Bununla ilgili mahkemeye başvurduk. Mahkemeyi kazandık. Karşı taraf temyize gitti. Şuana kadar binaların güçlendirilmesi yönünde bir çözüme ulaşamadık. Burası ile ilgili yaptığımız tüm başvurular geri çevriliyor. Biz binaların sağlam olduğuna dair bir rapor istiyoruz. Bizler sağlam binada oturmak istediğimiz söylüyoruz. Ama bir çözüme ulaşamıyoruz. Belediye olsun çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçelerimiz var. Isı yalıtımı yapılamayacağına dair dilekçe verdik. Dilekçemiz üzerine çalışmalar durduruldu. Bir hafta sonrası tekrar başladılar ve ısı yalıtımını tamamladılar” dedi.


SAĞLAM BİNADA OTURMAK İSTİYORUZ


Aileleriyle birlikte sağlam bir binada huzur içerisinde oturmak istediklerini belirten Namlı, “Sitede 530 hane oturuyor. Olası bir depremde olacakları düşünmek bile istemiyoruz. Şartlarımızda uygun olmadığı için bir başka yere taşınamıyoruz. Mecburen burada oturuyoruz. Buranın güçlendirilme yapılması yönünde Danıştay kararları, Yargıtay kararları var. Buna rağmen ne güçlendirme yapıldı ne de bir çözüme ulaşıldı. 1999 Marmara depreminde hasar gördüğüne dair raporlar var. Hasar görmesi nedeniyle güçlendirme istenmiş. Ama bir güçlendirme yapılmadı. Halen aynı şekilde oturuluyor. Yetkililerden çözüm istiyoruz” dedi.


çöZüM İSTİYORUZ


Site sakinlerinden Erdoğan ünlü, “Bu site 1999 depreminden önce yapıldı. 1999 depreminde hasar da gördü. O yıllarda ben şehir dışındaydım. Komşularımız apartmanlara girmeye korkmuşlar. Uzun bir süre çadırlarda veya bir yakınlarının yanında kalmışlar. Binalarımız için en kısa sürede bir çözüm bekliyoruz. Binalarımızda net bir analiz yapılmadı. 1999 depremi sonrası hasar olduğu yönde rapor verilmiş. Ama bir güçlendirme de yapılmamış, sağlam olup olmadığı da araştırılmamış” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.