Apartman karantinaya alındı

Apartman karantinaya alındı
 Yenidoğan Mahallesi Yunuskent Sitesinde 10 katlı bir apartmanda görevli kapıcının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Umum Hıfzıssıhha Kurulu, hastanın evinin bulunduğu apartmanı karantinaya almaya karar verdi....







 


Yenidoğan Mahallesi Yunuskent Sitesinde 10 katlı bir apartmanda görevli kapıcının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Umum Hıfzıssıhha Kurulu, hastanın evinin bulunduğu apartmanı karantinaya almaya karar verdi. Apartmandaki tüm şahıslardan kan numunesi de alındı.


Tüm dünyayı kasıp, kavuran koronavirüsü salgın tehlikesi devam ediyor. Eskişehir’de bir apartman karantinaya alındı. Yenidoğan Mahallesi Yunuskent sitesinde 10 katlı bir apartmanda görevli kapıcının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Umum Hıfzıssıhha Kurulu, hastanın evinin bulunduğu apartmanın karantinaya alınmasına karar verdi. Binan kapısına Odunpazarı Kaymakamlığı’nca, “Bu bina 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci,69’ncu, 72’nci ve 76’ncı Maddeleri gereğince izolasyona alınmıştır” yazısı asıldı. Karantinaya alınan apartman çevresine güvenlik şeridi çekildi.


İl Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, yerinde yapılan filyasyon çalışmasında testi pozitif sonuç veren Mehmet Şener isimli apartman görevlisinin yakın temasta olduğu belirlenen 119 kişinin 14 gün süre ile karantina altına alındıklarını açıkladı. Yetkililer, ayrıca 65 yaş üstü risk grubu 19 kişiden de numune alındığını belirtti. 14 günlük karantina sürecinde apartmanda bulunanların ihtiyaçları ‘Sosyal Vefa Destek’ ekiplerince sağlanacak. Aile hekimleri de apartman sakinlerinin günlük takibini yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.