"Kanıta dayalı bilgi verilmeli"

“Kanıta dayalı bilgi verilmeli”
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Yıldız, bazı sağlık programlarının vermiş olduğu yanlış bilgiler konusunda uyarılarda bulunarak, vatandaşların...

 




Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar Yıldız, bazı sağlık programlarının vermiş olduğu yanlış bilgiler konusunda uyarılarda bulunarak, vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda yayıncının sorumlu olması gerektiğini belirtti.


 



Dinamik sürecin bilgi kontrolünü zorlaştırdığını ifade eden Doç. Dr. Yıldız, medya yöneticilerine ise şu sözlerle seslendi: “Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sağlık alanında yapılan tüm programlarda; kanıta dayalı ve doğru bilgilerin paylaşılmasıdır. Toplumun bu bilgileri doğru anlaması ve önerilere uyması konusunda farkındalık oluşturmak da önceliklerimiz arasında olmalıdır. Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalabilmek; hekimin, sağlık sisteminin uygulayıcılarının ve hastaların hepsinin aynı ortak amaç için aynı tarafta olduğu bir düzenlemeye ihtiyaç duyar. Bu bağlamda medya ve iletişim araçlarının çok önemli bir toplumsal sorumluluğu olduğu unutulmamalı ve bu araçların kullanıcılarının ve bilgi paylaşanlarının bu sorumluluk duygusu ile hareket etmeleri sağlanmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.