İki üniversiteye teknopark

İki üniversiteye teknopark
 Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak, Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde birer Teknopark kurulacağını söyledi.Eskişehir...

 


Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP Yönetim Kurulu üyesi Metin Saraç, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak, Eskişehir Teknik üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi’nde birer Teknopark kurulacağını söyledi.


Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB); Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki ana tesisleriyle Eskişehir Osmangazi üniversitesi veAnadolu üniversitesi’ndeki teknopark binalarına ilave olarak, yakın zamanda Eskişehir Teknik üniversitesi’ne (ESTü) 18 milyon 500 bin liralık yatırım ile bir teknopark dahakuracak. Teknopark binasının kuruluş çalışmalarda son aşamaya gelinirken,yapılacak yeni teknopark binasının 2022 yılı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi idaresi ek olarak, Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi’ne de 6 milyon TL’lik bir yatırım ile teknopark binası kurma çalışmalarına da başladı.


18 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM


Eskişehir Teknik üniversitesi’nde bünyesinde kurulacak olan teknopark binası hakkında bilgi veren Saraç, “İmar planı çalışmaları ETGB Yönetici Şirketi, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP A.Ş.) tarafından eş zamanlı olarak yürütülen ESTü Teknopark’ta 5 bin metrekarelik teknopark binası yapılacak olup; 2 bin 400 metrekarelik kısmı teknopark firmalarının ofisleri, 800 metrekarelik kısmı hizmet ve destek alanı, 1800 metrekarelik alan ise teknolojik ürün üretim atölyelerinden oluşacaktır. Bu önemli yatırımın toplambedeliise 18 milyon 500 bin TL olacaktır” dedi.


2022 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK


ESTü Teknoparkın 2022 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini aktaran Metin Saraç, “üniversite-sanayi iş birliğini hayata geçirmek, bilimsel temelli ticarileşebilir üretimiteşvik etmek, sanayiye yeni ve teknoloji tabanlı ürünler kazandırmak, katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla kurulacak olanteknopark binasının 2022 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.