Eğitim Sen'den tepki

Eğitim Sen’den tepki
 Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, açık öğretim sisteminde dönem bitimine yakın üç ders sınavının yapılacağını ve yaz okulu açılmayacağının duyurulmasının büyük tepki topladığını söyledi.Sendikalarına gelen...

 


Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, açık öğretim sisteminde dönem bitimine yakın üç ders sınavının yapılacağını ve yaz okulu açılmayacağının duyurulmasının büyük tepki topladığını söyledi.


Sendikalarına gelen şikayetlerden bahseden Şube Başkanı Faik Alkan, “Açık öğretim sistemi öğrencilerinin çok şikayetçi olduğu bir başka konu da üç ders sınavı hakkı ile ilgilidir. Dönem bitimine yakın üç ders sınavının yapılacağını ve yaz okulu açılmayacağı duyurulmuştur. Kısa süre sonra ise yaz okulu açılacağı duyurulmuş, üç ders sınavı ile ilgili bir açıklama yapılmamıştır. üniversite internet sayfasındaki akademik takvimde de üç ders sınavının görünmemesi, öğrencilerin daha önce duyurulan bu haktan yararlanamayacakları endişesini haklı çıkarmaktadır. Bu durumda mezuniyet durumuna gelip bu haktan yararlanabilecek binlerce öğrenci yaz okuluna harç ödeyerek kayıt yaptırmak ve daha geç bir tarihte mezun olmak durumunda kalacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.