Şiddete karşı zincir oldular

Şiddete karşı zincir oldular
 “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganları atan kadınlar kentin göbeğinde zincir gibi kenetlendi.İsmet İnönü Caddesi girişinden başlayan zincir eylemi sırasında konuşan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri, ...

 


“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganları atan kadınlar kentin göbeğinde zincir gibi kenetlendi.


İsmet İnönü Caddesi girişinden başlayan zincir eylemi sırasında konuşan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri,  “İstanbul Sözleşmesinden asla vazgeçmeyeceğiz. İktidarın İstanbul Sözleşmesini Merkez Yürütme Kurulu toplantısında tartışacağını söylediği gün bizlerde “Tartıştığımız hayatlarımızdır, haklarımızdır, tartışmanıza izin vermiyoruz” demek için sokaklara indik.” dediler.


Hak arama mücadelesi başlatan kadınlar dün akşam saatlerinde Eskişehir sokaklarını sloganlar atarak inletti. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından düzenlenen sözleşme eylemine, çeşitli siyasi parti üyeleri başta olmak üzer çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katılarak destek verdi.


Düzenlenen zincir eyleminde kadınlar el ele vererek birer halka oluşturdu. İsmet İnönü Caddesi girişinden başlayan zincir eyleminde bir açıklamada bulunan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu dönem sözcüsü Latife Doğan,  “Biz kadınların eşitlik haklarının güvenceye alınması ve şiddete karşı korunması için en önemli uluslar arası belge olan İstanbul Sözleşmesinden asla vazgeçmeyeceğiz. İktidarın İstanbul Sözleşmesini Merkez Yürütme Kurulu toplantısında tartışacağını söylediği gün bizlerde “Tartıştığımız hayatlarımızdır, haklarımızdır, tartışmanıza izin vermiyoruz” demek için sokaklara indik. Ellerimizde kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kız kardeşlerimizin fotoğraflarıyla onlara verdiğimiz mücadele sözüne sahip çıkıyoruz. İstanbul Sözleşmesi bir şekilde uygulansaydı onlar ve daha nice kadın bugün aramızda olabilirdi. İşte bu yüzden kadın zinciri oluşturup taleplerimizin dikkate alınmasını istedik. Başlattığımız haklı mücadelemiz devam edecek. Yılmayacağız ve susmayacağız” şeklinde açıklamada bulundu. Düzenlenen kadın zincir eylemi yapılan basın açıklamasıyla birlikte olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.