Şantiyede şiddete hayır! "

Şantiyede şiddete hayır! “
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde, şehrimizdeki yapı denetim firmalarından birinde Kontrol Mühendisi olarak görev yapan meslektaşımız Adem Boyraz, inşaatta gördüğü...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde, şehrimizdeki yapı denetim firmalarından birinde Kontrol Mühendisi olarak görev yapan meslektaşımız Adem Boyraz, inşaatta gördüğü bazı eksiklerin düzeltilmesi gerektiğini dile getirmiş, bu talebinden dolayı da darp edilmiştir. Geçtiğimiz haftalarda da Tepebaşı Belediyesi’nde görev yapan Makine Mühendisi Serkan çakan da benzer şekilde darp edilmeye çalışılmıştır. Yargıya taşınan bu iki olayı da İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak kınıyoruz.” Denildi.
Yapılan yazılı açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi; “Yapı denetim firmaları; ruhsatlı yapıların projeye uygun olarak yapılmasını sağlayan bir nevi kamu kuruluşlardır.  Şantiye şefliği kanunlarla düzenlenmesine karşın çoğunlukla kağıt üzerinde kalmakta ve maalesef bazı şantiye şefleri ruhsatlarına imza attıkları işlerin yerini dahi bilmemektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri de ekonomik olarak şantiye şeflerinin gerekli ücreti alamayışlarıdır. Şantiye şefliği müessesesi hakettiği itibara ve ücrete kavuşmadan bu sorunun önüne geçilemeyeceği açıktır.
Oda yönetimi olarak devam eden davaların takipçisi olacağımızı, başta şantiyeler olmak üzere meslek hayatımızın hiçbir yerinde şiddetin yeri olmadığını kamuoyuna bildiririz.”




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.