"Sağlıkçıların yaşam hakkı yok sayılıyor"

“Sağlıkçıların yaşam hakkı yok sayılıyor”
 SES Şube Eş Başkanı Özge Umut Yılmaz, yayımlanan son genelgeye göre sağlık emekçilerinin birçok temel hakkından mahrum edildiğini vurguladı.Her ne sebeple olursa olsun sağlık çalışanlarının istifa talebinin kabul edilmeyeceğini,...

 


SES Şube Eş Başkanı özge Umut Yılmaz, yayımlanan son genelgeye göre sağlık emekçilerinin birçok temel hakkından mahrum edildiğini vurguladı.


Her ne sebeple olursa olsun sağlık çalışanlarının istifa talebinin kabul edilmeyeceğini, emeklilik işlemlerinin tesis edilmeyeceğini hatırlatan özge Yılmaz, “OHAL ilan edilmeden istifa ve emeklilik yasağı getirilemeyeceği ortadayken sağlık emekçilerinin bu haklarının ellerinden alınması anayasaya aykırıdır. öğrenim durumuna dayalı atama, alt ve üst hizmet bölgelerine atama, başka kamu kurum ve kuruluşlarına atamalar durdurulmuştur. Ancak iller arası geçici görevlendirilen (re’sen atanan) personelin derhal ayrılışı yapılarak görevlendirildiği yere gitmesi sağlanacaktır. Bu sürgün demektir, sürgün suçtur, bu durum kabul edilemez. çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri de durdurulmuştur. Anayasal güvence altında olan dinlenme hakkına, hele ki pandemi ile mücadele edilen, normal zamanlara göre daha yoğun ve uzun saatlerle çalışılan böylesi bir dönemde müdahale demek sağlık emekçilerinin yaşam hakkını yok saymak demektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.