"Hizmetlerin önünü açın"

“Hizmetlerin önünü açın”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidarın Meclis’e getirdiği torba yasalarda belediyelerin yetkilerinin azaltılıp, giderlerini arttıran düzenlemelerin yer aldığına dikkat çekerek, tepki gösterdi.Elektrik Piyasası...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, iktidarın Meclis’e getirdiği torba yasalarda belediyelerin yetkilerinin azaltılıp, giderlerini arttıran düzenlemelerin yer aldığına dikkat çekerek, tepki gösterdi.


Elektrik Piyasası Kanunu’nda yapılan düzenlemeye dikkat çeken çakırözer, “özelleştirme aşamasında korunup kollanan doğal gaz dağıtım şirketleri burada yine korunmakta. Onların yapması gereken altyapı hizmetlerinin maliyeti belediyelerimizin, yani halkın omuzuna yüklenmekte. Tabii ki, Türkiye'nin her köşesine doğal gaz gitsin ve gitmeli, bunun için belediyeler de katkı sağlasın ama işin maliyeti belediyelere çıkarılırken doğal gaz şirketlerine beş kuruş fatura çıkarılmaması kabul edilemez. Bu doğru değil, bunu kabul edilemez bulduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Madem burada doğal gaz yatırımlarının maliyetini belediyelere yüklüyorsunuz, o zaman şu salgın döneminde vatandaşlarımıza hizmet için seferber olan belediyelerimizin gelirlerini artırın. En azından kesintilerini azaltın, hizmetlerin önünü açın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.