"Açlık sınırındayız"

“Açlık sınırındayız”
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Başkanı Hüseyin Yurtman, gıda fiyatlarında son aylarda yaşanan hızlı artışı eleştirdi.İl Başkanı Yurtman, “Gıda dışı gereksinimleri için yapılması gereken harcama ise 8 bin 153 liraya...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Başkanı Hüseyin Yurtman, gıda fiyatlarında son aylarda yaşanan hızlı artışı eleştirdi.


İl Başkanı Yurtman, “Gıda dışı gereksinimleri için yapılması gereken harcama ise 8 bin 153 liraya yükselirken yoksulluk sınırı da 11 bin 466 lira oldu” dedi.


Yurtman, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk duygusu çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları dikkate alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Açlık sınırı bu yılın ilk iki ayında 167 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 112 lira arttı. Alkollü içki ve sigara hariç tutularak hesaplanan gıda dışı harcama miktarı ise 7 bin 620 lira oldu. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı da ocak-şubat aylarında toplam 279 liralık artışla 11 bin 1466 liraya (alkollü içki ve sigara hariç 10 bin 933 liraya) yükseldi. ​Gıda fiyatlarında yaşanan artış, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için alması gereken kaloriyi sağlayacak gıda maddelerinden oluşturulan bir sepete göre hesaplanan açlık sınırının şubatta 3 bin 313 liraya yükselmesine yol açtı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.