"Yasaklar 1 Mart'ta kalksın"

“Yasaklar 1 Mart’ta kalksın”
Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa Şen, 1 Mart tarihinde esnafa yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını istediklerini söyleyerek, esnafın ekonomik anlamda iyice bunaldığına dikkat çekti.Geçen yıl...

Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa Şen, 1 Mart tarihinde esnafa yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını istediklerini söyleyerek, esnafın ekonomik anlamda iyice bunaldığına dikkat çekti.


Geçen yıl Mart ayından beri koronavirüs salgınının ciddi manada şehri ve ülkeyi etkilediğini kaydeden Başkan Şen, okulların da 1 Mart tarihinde açılmasını sevindirici bulduklarını dile getirdi.


Başkan Şen, “ Bunun yanında alınan tedbirlerin yanında esnafımız ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntısı çekti ve çekmeye de devam ediyor. Geçen yıl yaz ayında düğünlerin ertelenmesi ve bayramlardaki sıkıntılardan dolayı esnafımız ticaretini yapamadı. 1 Mart itibariyle bir takım kısıtlamaların kalkacağı ve normal hayata dönme konusunda adımların atılacağı söylenmektedir.  Bu kısıtlamaların kalkması esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır” dedi.


Şen, “Geçen yıldan okul kıyafeti satan ve üniversite öğrencilerine yönelik ticaret yapan esnafımızın hazırlığı vardı. Mart ayında da başladı esnafımız bu tür hazırlıklara.  Mart ayında okul hazırlıklarını yaptılar. Açılmasını çok istiyorlar. Bunaldılar. Esnafımız bunaldı. Esnafımız ticaret yapmak istiyor, esnafımız para kazanmak istiyor. Gerçekten elinde olan nakdini, evini, arabasını satıp zor süreci atlatmaya çalıştı. Olmayanlar da borçlarını ötelediler.  Okulların artık açılması lazım. Benim esnafımın dükkanı açık, kısıtlamada yok ama ticaret yapamıyorlar. Belli bir esnaf yapıyor ama esnafımın yüzde 80’ini ticaret yapamıyor. Alışveriş yapamıyor. Günlük giderlerini karşılayamıyor. Bu yapılandırmaların ertelenmesi, ilave desteklerin de gelmesini özellikle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.