"Emekçiler ay'ı değil bir dahaki ayı düşünüyor"

“Emekçiler ay’ı değil bir dahaki ayı düşünüyor”
Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü, hükümet tarafından elektrik, su ve doğalgaza getirilen üst üste zamları protesto ederek alanlara çıktı.  Adalar’da bir araya gelen parti üyeleri,  “Bu ülkenin emekçileri, bir sonraki...

Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü, hükümet tarafından elektrik, su ve doğalgaza getirilen üst üste zamları protesto ederek alanlara çıktı.  Adalar’da bir araya gelen parti üyeleri,  “Bu ülkenin emekçileri, bir sonraki aya nasıl çıkacağını düşünüyor” şeklinde konuştu.


Grup adına açıklama yapan EMEK Partisi iL Başkanı Heval Yıldız Karasu, market raflarında bebek mamalarına alarm takıldığını,  peynir almanın lüks sayıldığını, ayçiçek yağının bardakla alınır hale geldiğini kaydederek,


“Pazarda emekçiler meyve ve sebzeleri gram hesabından satın alırken, elektrik, su ve doğalgaza yeni zamlar geldi. ‘Kuru ekmek yiyorsa aç değildir’ diyenler, geçinemediğini söyleyen yoksul köylüye ‘cebinde telefonun var’ diyenler kimin hükümeti olduklarını her gün yeniden kanıtlıyorlar. Onlar, akşam pazarlarında ucuza sebze arayanların, işsizlikle boğuşanların, saatlerce çalışıp evine ekmek götüremeyenlerin değil; patronların iktidarıdır” dedi.


“AYA ÇIKMA MÜJDESİ VERİYORLAR”


“Pandeminin ilk zamanlarında yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ‘bakıyorum yüzün gülüyor’ demişti” sözlerini hatırlatan Karasu, “Patronların yüzünü güldürebilmek için milyonlarca emekçiyi sefalet koşullarına mahkûm ettiler. Ediyorlar. Televizyonlarda çöpten toplanan sebzelerle yemek tarifleri verilebiliyor, tarihi geçmiş yumurtaların yenebileceği öğütleniyor. Bu programlar emekçilerin vergileri ile yayın yapan devlet kanalında yayınlanıyor. 5 litrelik sıvı yağ alabilen emekçiler sosyal medyada video çekerek kutlama yapar hale gelmişken, günlük harcaması 10 milyon lira olan sarayda oturanlar ‘aya çıkma’ müjdesi veriyor. Bu ülkenin emekçileri ise bir sonraki aya nasıl çıkacağını düşünüyor” şeklinde konuştu.


“DOLAYLI VERGİLER KALDIRILMALI”


Sefalete mahkûm edilen emekçilerin bu mahkûmiyete karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Karasu, sözlerine şöyle devam etti:


“2021 yılı emekçilere sefalet, patronlara cennet yılı olmasın diye dolaylı tüm vergiler kaldırılmalı.  Zengine, patrona servet vergisi getirilmeli.  Yoksulluk sınırı altında yaşayanların elektrik, su, doğalgaz, iletişim giderleri devlet tarafından karşılanmalı. Temel yaşam maddelerine gelen zamlar geri çekilmeli ve vergiden muaf tutulmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.