Öğretmenlerden aşı isyanı

Öğretmenlerden aşı isyanı
 Eğitim Sen üyeleri tarafından eğitim çalışanlarının aşılanması ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, aşılama çalışmalarının bir an önce yapılması...

 


Eğitim Sen üyeleri tarafından eğitim çalışanlarının aşılanması ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, aşılama çalışmalarının bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti.


Basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim- Sen Şube Başkanı Faik Alkan, mevcut plansızlığının ve karar alma süreçlerindeki kaotik durumdan dolayı kaygıların arttığını belirtti.


“RİSK ALTINDAYIZ”


Salgının başından bugüne yürütülen algı kampanyasının aşı görüntüleri ile sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Alkan, “Oysaki bizim yaşadığımız gerçeklik  “Aşıda öncelikli grupta değilsiniz.” mesajları ve alınmayan önlemlerdir.  Bu nedenle risk altındayız. Aşılama başladı açıklamalarının, görüntülerinin eğitim emekçilerinin yaşamında hiçbir gerçekliği yoktur. Eğitim emekçileri salgında bir kez daha yalnız bırakılmıştır. Aşı olmadan okullarda yüz yüze eğitime geçilmiştir. Okullar hayattan izole yerler değildirler. Aşılama takviminin çok gerisindeyiz ve  Eskişehir’deki eğitim emekçileri olarak risk altındayız” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNLEM ALIN”


2 Marttan itibaren açılan okullarda mutasyona uğramış Covid tanısı konan vaka haberleri geldiğini de kaydeden Alkan,“Aşı yapmak için gerekli temini ve planlamayı değil, sadece bakanın aşı görüntüsüyle toplumu kandırmayı, algı yönetimini tercih ettikleri için eğitim emekçileri olarak sınıflarda, öğrencilerimizle birlikte risk  altındayız. Salgın sürecinde sadece algı ile yönetmek için rol üstlenenler, bilimin yol göstericiliğini rafa kaldıranlar ve toplum sağlığını hiçe sayanlar yüzünden risk altındayız. Ve kendimiz için değil sadece çocuklarımız, öğrencilerimiz için gerekli önlemler alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.