Her gün şehit olan oğullarının kokusuyla uyanıyorlar

Her gün şehit olan oğullarının kokusuyla uyanıyorlar
Eskişehirli Şehit Tarkan Karaca’nın ailesi oğullarının anılarının ve eşyalarının bulunduğu odada her gün oğullarının kokusuyla yaşıyor.5 Şubat 2020 tarihinde Van-Bahçesaray karayolunun 33’üncü kilometresinde bir minibüsün...






Eskişehirli Şehit Tarkan Karaca’nın ailesi oğullarının anılarının ve eşyalarının bulunduğu odada her gün oğullarının kokusuyla yaşıyor.


5 Şubat 2020 tarihinde Van-Bahçesaray karayolunun 33’üncü kilometresinde bir minibüsün çığ altında kalması sonrasında başlatılan kurtarma çalışmaları sırasında düşen ikinci çığda Eskişehirli Uzman Çavuş Tarkan Karaca şehit düştü. Acı haber anne ve babasının çalıştığı şehidin de zamanında ter döktüğü dükkânda verildi. Aile o günden sonra bir daha hiç dükkânlarını açmadı. O günden sonra aile her gün oğulları ile yatıp onun anılarıyla uyanıyor.

Aradan bir yıl geçti ama kokusu her gün odasında
Tarkan Karaca’nın şehit olmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen anne ve baba her gün odasına giderek anılarıyla çocuklarının kokusuyla zaman geçiriyor. Evin her bölümünde Şehit Karacan’ın bir anısın yanı sıra fotoğrafları bulunuyor. Bunun yanı sıra odasını da bozmayan aile, kamuflajlarından, sivil eşyalarına, silahından, çok sevdiği maket arabalarına, en son izin geldiğinde yarım bıraktığı içeceklerini, sevdiği ama kavuşamadığı nişanlısı ile olan fotoğraflarına kadar oğullarına ait yüzlerce parça eşya ile günlerini geçiriyor. Odanın tavanına ise al bayrağımızı yaptıran aile yatağına da Türk bayrağını serdi. Vatana hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için gururlu olan ailenin ağzından çıkan tek söz ise ‘Devletimiz sağolsun’ oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.