Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Sanki babalarının malı...


Gazetemizi arayan bir okurumuz yol kanarlarına esnaf tarafından konulan eşyalara tepki gösterdi.
Her esnafın cadde kenarlarını kendi yeri gibi kapattığını söyleyen okurumuz bu duruma karşı belediyelerin yeterince denetim yapmadığından yakındı.
Esnafın, kendi işyeri var diye cadde ve sokağın sahibi gibi davrandığını söyleyen okurumuz; "Hemen herkes görüyordur. özellikle caddelerde olmayacak eşyalar ile yol kapatılıyor. Masa, sandalye, saksı, askı, duba, taş vs. Aklınıza ne geliyorsa caddelerde görmek mümkün. Böyle başı şehir mi olur? Herkes kafasına göre mi hareket edecek? Bu yerleri denetleyen kimse yok mu?" diyor.
Bu işgaller yüzünden şehrin hem çirkin göründüğünü, hemde sık sık kavgalar çıktığını da anlatan okurumuz; "bir kaç kez tanıklık ettiğim tartışmalar oldu. Vatandaş aracını koyacak yer bulamıyor. çünkü caddeler esnaf tarafından kapatılmış. Bırakın sıradan cadde ve sokakları. Paralı park edilen caddeler bile bu durumda. Parkomatlardan sorumlu görevliler bile bu esnaflara bir şey diyemiyor.
Sürücüler ise, esnaftan eşyaların kaldırılmasını istese de, esnaf olumlu karşılık vermiyor. "Benim işyerimin aracı gelecek" mazeretiyle kimseye park ettirmiyorlar. Böyle olunca da tartışma kaçınılmaz oluyor. Yani belediyeler bu konuda denetim yapmayınca olan Eskişehirli vatandaşa oluyor. Hem şehir çok çirkin görünüyor, hem park yeri sıkıntısı artıyor, hem de vatandaş esnafla burun buruna geliyor. Bu nedenle artık bu konuda çalışmalar yapılsın. Sokak ve caddeler kimsenin malı değildir. Hiç kimse de bu sokakları kendi dükkanına ait bir yer gibi kullanamaz. Yetkilerden ricam en kısa sürede bu soruna çözüm bulmalarıdır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi