ALİ İSMAİL'İN CANINA 10'AR YIL HAPİS CEZASI

ALİ İSMAİL’İN CANINA  10’AR YIL HAPİS CEZASI
Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü olayın duruşması Kayseri’de sonuçlandı. Kayseri’ye alınan duruşmada Mahkeme Başkanı, Türkiye’nin dört bir tarafından katılım olan dava sürecinde iddia ve savunmaların...

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürüldüğü olayın duruşması Kayseri'de sonuçlandı. Kayseri'ye alınan duruşmada Mahkeme Başkanı, Türkiye'nin dört bir tarafından katılım olan dava sürecinde iddia ve savunmaların ortaya konulduğunu söyledi. Heyet olarak müzakerelerini yaptıklarını, mahkeme kararlarının eleştirilebileceğini ancak kararlara demokratik şekilde tepki gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Mahkeme Başkanı, "Tepkilerimiz demokratik şekilde, ben bitirdikten sonra ve duruşma salonu dışında olursa sevinirim" dedi.
Mahkeme Başkanı daha sonra kararı açıkladı. Tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a, "kasten yaralama, ölüme neden olma suçundan" suçun işleniş biçimi meydana gelen sonucun ağırlığı göz önüne alınarak, 13 yıl hapis cezası verildi. İyi hal nedeniyle 1/6 oranında indirim yapılan ceza 10 yıl 10 aya düşürüldü.
Tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise "ölüme neden olma suçundan" 12 yıl hapis cezası verildi. İyi hal nedeniyle yapılan indirimle ceza 10 yıl olarak açıklandı.
Tutuklu sanıklar İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e "kasten yaralayarak ölüme neden olma" suçundan verilen 8'er yıl hapis cezası ise 1/6 oranında yapılan iyi hal indirimi ile 6'şar yıl 8'er aya indirildi.
Tutuklu sanık Ebubekir Harlar'a "kasten yaralayarak, ölüme neden olma" suçundan 8 yıl hapis cezası verildi. Fiil tam olarak gerçekleşmediği için ceza önce yüzde 50, ardından 1/6 oranında iyi hal indirimiyle 3 yıl 4 aya düşürüldü. Harlar'ın, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliyesine karar verildi.
Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etti. ))

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.