"Hocalı soykırım olarak tanınsın!"

“Hocalı soykırım olarak tanınsın!”
Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Hocalı’da yaşananların insanlığa karşı bir soykırım olarak tanınmasını istedi. Azerbaycan Derneği üyeleri bir alışveriş merkezi önünde bir araya gelerek Hocalı Soykırımı’nı...

Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Hocalı'da yaşananların insanlığa karşı bir soykırım olarak tanınmasını istedi.
Azerbaycan Derneği üyeleri bir alışveriş merkezi önünde bir araya gelerek Hocalı Soykırımı'nı protesto etti. İçlerinde katliam dönemini yaşamış vatandaşların da bulunduğu 30 kişilik grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Başkan Aydın, Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde 613 Azerbaycan Türkü'nün vahşice katledildiğini 1275 kişinin rehin alındığını vurguladı. Fransa'da yaşanan terör eylemi sonucu hayatını kaybedenler için sokağa çıkanların Hocalı Soykırımı için geçici körlük yaşadığını savunan Aydın, ''Açık bir şekilde Hocalı'da yaşananların insanlığa karşı bir soykırım olarak tanınması ve Hocalı faillerinin adalete teslim edilmesi için çağrıda bulunuyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.