Sezaryenden sonra normal doğum mümkün!

Sezaryenden sonra normal doğum mümkün!
Önceden sezaryen sonrası normal doğum yapılmışsa bu durumun mutlaka doktor veya yardımcı sağlık personeline bildirilmesi gerektiğini belirten Dr. Çalışkan, şunları söyledi: “Eğer daha önce sezaryen sonrası normal doğum...

Önceden sezaryen sonrası normal doğum yapılmışsa bu durumun mutlaka doktor veya yardımcı sağlık personeline bildirilmesi gerektiğini belirten Dr. Çalışkan, şunları söyledi: "Eğer daha önce sezaryen sonrası normal doğum yapılmış ise tekrar normal doğum şansı artıyor. Aynı şekilde eğer daha önceki sezaryen yapılma sebebi bebeğin başıyla değilde makat veya yan durumda gelmesinden dolayı ise sezaryen sonrası normal doğum şansı yüksek oluyor."
ANNE VE BEBEK İÇİN GÜVENİLİR OLMALI
Önceki sezaryende bebek doğurtulurken rahim her zamanki uygulanan yatay kesi yerine farklı olarak dikey veya başka şekilde kesilip onarılmışsa, sezaryen sonrası vajinal doğumun önerilmediğini söyleyen Doç. Dr. Ahmet Cantuğ Çalışkan, "Annenin birden fazla sezaryen öyküsü bulunuyorsa ve anne veya bebek için güvenilir değilse SSVD önerilmiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.