Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

AMAN DİKKAT !


Ligin 2. Devresinin çok çekişmeli geçeceğini daha önce yazmıştım, lig şu anda dediğim gibi geçiyor en az hata yapan mutlu sona kavuşacak.
Biz bu haftada lider bitirdik ama oyun düzenimizde bazı sıkıntılar olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor.
Şanlıurfa’ya ofsayt taktiği oynadık, ofsayt taktiği ile savunma en tehlikeli savunmadır. Hakem 9 tane ofsayt verir bir tane kaçırır golü yersin.
Daha önceki yazılarımda belirtmiştim derinlik ve kademe anlayışımız çok kötü, arkaya atılan uzun toplarda defansımız çizgi halinde olduğu için o anda 4 savunmacımızda oyundan düşüyor, Şanlıurfa oyuncusu geriden koşuyor yanında kimse yok Akaminko ile birebir kalıyor ve golü yiyoruz. Bu pozisyonlarda çok dikkatli olmalıyız. Şanlıurfa ligin en az gol yiyen takımı o takımada gol atmayı başardık. Golün yada gollerin üzerine yatmayı beceremiyoruz. Maçların son dakikaları hep sıkıntılı geçiyor ve maalesef o dakikalarda golleri yiyoruz.
Bir de durup dururken Hakan sıkıntısı çıktı, tabi işin iç yüzünü bizler bilmiyoruz Hakan 90 dakika canla başla savaşan bir oyuncumuz çocuğu küstürmememiz lazım, geldiği zaman ilk on birde oynayan Aykut da kayboldu. Bu oyuncuları kazanmamız lazım devre arasında en büyük kazancımız Dorukhan oldu nazar değmesin fazla ince iş yapmıyor garantili oynuyor Hasan Hüseyin orta saha oyuncusu için bana göre verimli şu ana kadar 5 gol attı, orta saha oyuncusu için iyi bir ortalama.
Birazda fantezi yapayım madem defansta sıkıntılıyız diyoruz artık oynanmayan liberolu düzene dönelim İnceman’dan iyi libero olur, topu da oyuna iyi sokar. Liberolu oyunda iki tip libero vardı topla hücuma çıkan veya topla çıkmayıp topu oyuna sokan libero Uğur 2 ci tip libero olabilir, tabi bu öneri bir beyin jimnastiği ve fantezi.
Bundan sonra için dikkat, dikkat diyorum puan kaybına tahammülümüz olmayan haftalara giriyoruz, Eskişehirsporluyum diyen herkes el ele vermeli, taraftarımızın da desteği ile içerideki bütün maçları almalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi