6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Arakan müslümanları kan ağlıyor

Sevgili Peygamberimiz (a.s) bir Hadis-i Şerifi’nde şöyle buyuruyorlar. “Şarktaki müslümanların derdine derman olmayan müslüman gerçek müslüman değildir” (Buhari, Müslim)
Mübarek Kurban Bayramında Arakanlı müslümanların başına gelen felaket Müslümanların yüreğine acı ve hüzün düşürmüştür.
Arakan neresidir?
Arakan güneydoğu Asya’da bulunan eski adı Burma ve Birmanya olan bugünkü adıyla Myanmar isimli devlet, yedi eyaletten oluşmakta. Arakan bölgeside işte bu eyaletlerden birisi olan Rakhine eyaletinin sınırları içerisinde. Myarmar resmi makamlarına göre çoğunu Budistlerin oluşturduğu elliüç milyon civarındaki nüfusun %10’u müslümanlardan oluşuyor.
Arakan’da ordu ve sivil Budistler tarafından Müslümanların evleri yıkılıyor, kadın, erkek ve çocuklara işkenceler yapılıyor, öldürülüyorlar. Sağ kalanlar bir parça eşya ile kimisi ormana kaçıyorlar birçoğu da komşu ülke Bangladeş’e bir ırmağı geçerek sığınıyorlar. Bangladeş devleti Müslüman ama yöneticileri İslamdan uzak kişilerdir. Devletimizin girişimi ve aracı oluşuyla sığınmaları kabul ettiler.
Arakanlı müslümanlar ülkemizin zor ve sıkıntılı yıllarında bizlere yardım ettikleri tarihen sabittir. Şöyleki, Balkan Savaşı yıllarında Burmalı müslümanlar Hilal-i Ahmer (Kızılay) isimli bir dernek kurarak para toplayıp ülkemize gönderdikleri Osmanlı arşivlerinde tarihçilerimizin çalışmaları sayesinde belgeleriyle açık ve net ortadadır. Said Halim Paşa’nın yazdığı bir belgede bu konuda teferruatlı bilgi bulunmaktadır. Yüzyıl sonra bizim için kalbi atan kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmü görmemek bize yakışmaz. B.M. ülkemizin Arakanlı mazlum Müslümanlara sahip çıkmamızı olumlu bir adım olarak gördü. Ne acı ve yazıktır ki dünya Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı zulmu görmezlikten geldi. Onların acıklı halini dünyaya Türkiyemiz duyurdu. Onlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu ilan etti.
Arakanlı mağdur mazlum Müslüman kardeşlerimize ilk yardım TİKA aracılığıyla ulaştırılmıştır. Ayrıca Dışişleri ve Aile ve Sosyal Yardım Bakanlıkları önderliğinde seçkin bir heyet Arakan’a giderek zulme ve yokluğa uğramışların halini yakından görüp ilgilenilmiş mazlumlara yardım edileceğini söylemişlerdir.
Kan ağlayan Arakanlı müslümanlara devletimizin ve müslüman kardeşlerimizin Diyanet İşleri Başkanlığının yardımları olacaktır. Bu yardım kampanyasına canı gönülden katılmak dini görevimizdir. Türkiye, sadece müslümanlara değil mağdur, mazlum olan her millete, topluma yardım etmiştir.
Türkiye Kızılay’ı Haiti’deki doğal afete  Amerikan Kızılhaçından önce yetişmiştir. Pakistan tarihinin en büyük sel felaketini 2010 yılında İndus Nehri’nin taşması sonucu yaşadığı zor şartlarda mağdur olan sel felaketi mağdurlarına bir heyetle yardım götürmüştür. Türkiye’nin amacı itibar, prestij, dünyaya şov yapmak değildir. Nerede bir acı zulum ve yardım haykırışı var ise oraya ulaşmak ulaşamadığımız anda mazlumların sesini dünyaya duyurmaktır.
Yüce Rabbimiz ülkemize çalışmayı, büyümeyi ve gelişmeyi nasip etsin. Dünyanın neresinde olursa olsun yardıma, himayeye muhtaç olanlara yardım etmeyide aziz milletimize nasip eylesin...
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi