Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BİTSİN ARTIK BU KAVGA

Genel Kurul'a 3 gün kaldı ama Eskişehirspor'daki belirsizlik sürüyor. Camiada başkanlık için isimleri gündeme getirilenlerden hiç biri aday olmayınca herkesin gözü doğal aday Halil Ünal'a çevrildi. Halil Başkan her zamanki gibi kulübü sahipsiz bırakmam diyor ama çokta istekli davranmıyor. Sanırım son dönemde Vali Bey aracılığıyla kulübe gelen katkıların Başkan olması halinde devam edip etmeyeceğini öğrenmek istiyor. Tabii bu arada Mesut Hoşcan'ın tavrı da oldukça önemli.

Gerek 3 aylık kamuoyu bilgilendirme raporundan, gerekse kulübün resmi sitesinde yaptığı açıklamalardan Mesut Hoşcan'ın başkanlığı Halil Ünal'a bırakmaya hiçte niyeti olmadığını hissettim. Gerçi Mesut Başkan aday olmayacağını kesin bir dille açıklasa da bana öyle geliyor ki, Halil Ünal'ın aday olması halinde kendi olmasa bile kendine yakın birini karşısına aday olarak çıkaracak. Niye derseniz, bir kere Mesut Başkan, Halil Ünal'a karşı inanılmaz tepkili. Sanki kan davası güdüyor. Göreve geldikleri günden itibaren kendisi ve arkadaşlarına karşı bir algı operasyonu ya da başka bir deyişle itibarsızlaştırma kampanyası yapıldığı kanaatinde. Buna öyle bir inanmış ki başarısızlıktan, kulübün küme düşmesinden bile başkalarını, Halil Ünal'a yakın kişileri sorumlu tutuyor. Hani neredeyse Tır'ının tekeri patlasa Halil Ünal'dan bilecek. Tabii birde işin maddi boyutu var. Mesut Hoşcan'ın Eskişehirspor için bankalardan alınan kredilerde şahsi kefalet imzası var. Bu kredilerin ödenmemesi halinde bankaların kendi üzerine gelmesinden çekiniyor. Az buz değil 34-35 milyonluk bir rakamdan bahsediyoruz. Bankanın kulübün tüm gelirleri üstünde temliği olması bile onu rahatlatmıyor. Sanırım Mesut Başkan bankalara olan kefilliği ve şahsi alacakları yüzünden kulüp üstündeki kontrolünü hasmı olarak bellediği Halil Ünal'a bırakmak istemiyor.

Bu arada olan Eskişehirspor'a oluyor. Tablo apaçık ortada, inanılmaz bir borç söz konusu. Ayrıca PTT 1. Liginde gelirler anormal azaldığı için bu borcun altından kalkabilmekte çok zor. Takımın futbolcu kalitesi bozulmuş, birçok futbolcu serbest kalmış halde. Bu kara tablo da kim çıkıp Başkan olmak ister ki? Ortada tek bir isim var ama ona da bir türlü yol verilmiyor. Artık camiaya huzur gelmesi adına bu kavga bir şekilde sona erdirilmeli. Yoksa kaybeden Eskişehirspor olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi