spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ÇAYELİ' NDEN ÖTEYE.....

Biraz coğrafya bilgisi olanlar iyi  bilir ; Rize’ nin adına türküler yakılan şirin ilçesi çayeli’nden  az öteye geçince önce sınır kapısı Sarp’a ulaşırsınız,. Yani, vatan toprağından ayrılıp  bir başka ülkeye geçmek üzere tam sınırdasınız demektir bu..Sonra da ver elini Gürcistan… İşte,  ligde kader maçlarına çıkan ve Rize’den de puansız dönen Es-Es için gelinen nokta tam burasıdır. çayeli’ nin ötesi SAMSUN   maçı;  ,sonrası da bir başka diyar olan ”İKİNCİ LİĞ “… Kısacası  ya  sınırdan geriye döneceğiz ya da   geriye dönüşü çok zor olan bir yolculuğa çıkacağız..


          Sahadan 4-1 gibi farklı bir yenilgiyle ayrıldığımız Rize- ES-Es  maçının teknik analizini   ve futbolcularımızın performansını; ,Rize’ ye  giderek çıplak gözle  maçı izleyen arkadaşlarımıza bırakıp, bu maça farklı bir açıdan yorum getirmek istiyorum.


         Hafta içinde takımın başına Yılmaz Vural gibi  futbolcu motivasyonu konusunda ülkede tek geçilecek  bir teknik adamı  getiren Es-Es ‘in , Rize’den puan çıkarmasını kimse beklemiyordu zaten. Beklenen tek şey; bu motivasyonun futbolcu üstündeki etkisini görmekti. Sahaya çıkan on birimizin, maçın ilk 8 dakikasında  2-0 geriye düşmesi ve akabinde de oyun disiplininden kopması ile de bu hevesimiz kursağımızda kaldı maalesef.. Zira o dakikadan itibaren  oyun disiplininden kopan Es-Es ‘i ; değil  Yılmaz Vural,  kenarda ünlü hoca Jose  Mourinho da olsa  toparlayamazdı.


        Maçın hakemin ev sahibi lehine verdiği ucuz penaltıya gelince, Bu penaltı,  süper lig patentli hakem özgür Yankaya ‘ ya yakışmadığı gibi, Rize’nin de böyle bir penaltıya ihtiyacı yoktu..


        Maçtaki bir başka gerçekte,  Ligi domine eden ve lider olan Rizespor takımının bize göre daha tecrübeli ve  kaliteli bir kadroya sahip olmasıydı. Bu fark ta maçın sonucuna yansıdı ve takımımız Rize’ye farklı mağlup olup Eskişehir’ e döndü.


       Gelinen bu noktada, klasik futbol deyimi ile artık ” önümüzdeki maçlara bakacağız.”.. önümüzdeki ilk maç ta evimizde oynayacağımız Samsun maçı olduğuna göre;


       Samsun maçını: YA KAZANACAĞIZ..YA KAZANACAĞIZ ….BAŞKA YOLU YOK…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi