Dikkat ördek var

üç kadından arkadaş bir kaza sonucu aynı anda hayatlarını kaybedip cennete gitmişler. Cennetin kapısında onları karşılayan melek uyarmış:
-Bizim burada uymanız gereken tek kural var; o da ördeklere dikkat edin, sakın üstlerine basmayın!

Sonra kapı açılmış ve üç kadın cennete girmişler. Gerçekten de etrafta ördek doluymuş. ördeklerin üstüne basmamak adeta imkansız gibi bir şeymiş.

Kadınlardan biri o kadar dikkat etmesine rağmen kazayla bir ördeğin üstüne basmış. O anda hemen Cebrail belirmiş ve yanında getirdiği çok çirkin bir adamla, ördeğe basan kadını kollarından birbirlerine kelepçeledikten sonra demiş ki:
-ördeğin üstüne basmıanın cezası olarak sonsuza kadar bu çirkin adama kelepçeli olarak yaşayacaksın!...

İkinci gün kadınlardan biri yine kazayla bir ördeğin üstüne basar basmaz, Cebrail anında yanında çok çirkin bir adamla gelip onları kadına ceza olarak birbirlerine kelepçelemiş.

üçüncü kadının gözü bu olaylardan çok korkmuş, diğer kadınların akıbetine uğramamak ve sonsuza kadar çirkin bir adama kelepçelenip yaşamamak için her attığı adıma çok dikkat etmeye başlamış.

Aradan aylar, geçmesine rağmen, kadın hiçbir ördeğin üstüne basmamış. Kadını ödüllendirmek isteyen Cebrail, dünyanın en yakışıklı adamını getirmiş ve kadınla adamı birbirine kelepçeledikten sona hiçbir şey söylemeden gitmiş.

Kadın adeta mutluluktan uçuyormuş. Nasıl uçmasın ki? çünkü o güne kadar gördüğü en yakışıklı adamla kelepçelenmiştir. Mutluluktan sarhoş olan kadın, adama sormuş:
-Ben acaba ne yaptım da sonsuza kadar senin gibi boylu poslu yakışıklı bir adamla birlikte olmayı hak ettim?
Zavallı adam ağlamaklı bir halde cevap vermiş:
-Vallahi seni bilmem, ama ben az önce bir ördeğin üstüne bastım!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi